fbpx

Azores Pro Junior: Διπλός θρίαμβος για τα αδέρφια Βάαστ! (pics)

Azores Pro Junior: Διπλός θρίαμβος για τα αδέρφια Βάαστ! (pics)

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ιστορίες των τελευταίων ετών στο σέρφινγκ προσέφερε το Azores Pro Junior στα περίφημα νησιά της Πορτογαλίας, καθώς δύο αδέρφια, ο Καουλί και η Αϊλάν Βάαστ πήραν μαζί τη νίκη σε αγόρια και κορίτσια αντιστοίχως! Οι δύο Γάλλοι είχαν εξαιρετική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ στους μεγάλους τελικούς τους επίσης τα πήγαν περίφημα.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Καουλί Βάαστ έπρεπε να αντιμετωπίσει τρεις σέρφερ από τη Χώρα των Βάσκων και τα κατάφερε. Συγκεντρώνοντας σκορ 13.40 (7.67+5.73) ο νεαρός Γάλλος άφησε με ελάχιστη διαφορά δεύτερο τον Αδούρ Αματριάν, ο οποίος είχε σκορ 13.06, ενώ οι άλλοι δύο έμειναν πολύ χαμηλότερα.

Στα κορίτσια, η Αϊλάν Βάαστ κυριάρχησε με πολύ εντυπωσιακότερο τρόπο. Φτάνοντας συνολικά σε σκορ 14.33 (8.00+6.33) η Γαλλίδα άφησε πολύ πίσω τις και τις τρεις αντιπάλους τις, αφού όλες τους είχαν σκορ κάτω από 10.00.

Για τον Καουλί Βάαστ αυτή ήταν η έκτη νίκη καριέρας σε αγώνα των WSL Europe Junior Qualifying Series, ωστόσο οι απουσίες του από πολλούς φετινούς αγώνες δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει την πρόκριση στο WSL Junior Championship, αν και έχει ήδη προβεί σε αίτημα για να του δοθεί wild card.

Για την Αϊλάν Βάαστ αυτή ήταν η δεύτερη φετινή της νίκη στα WSL Europe Junior Qualifying Series και, σε αντίθεση με τον αδερφό της, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία της σειράς, άρα και την πρόκριση για το WSL Junior Championship, που θα γίνει το 2023 στην Καλιφόρνια.

Σημειώνεται πως τα δύο αδέρφια, αν και αγωνίζονται υπό γαλλική σημαία στο Τουρ, κατάγονται από την Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ