fbpx

Siargao International Surfing Cup: Τρομερές μάχες στη Φάση των “16”! (vid)

Siargao International Surfing Cup: Τρομερές μάχες στη Φάση των “16”! (vid)

Σπουδαίες συγκρούσεις και συναρπαστικό θέαμα προσέφεραν οι μάχες της Φάσης των “16” στο Siargao International Surfing Cup, στις Φιλιππίνες. Η ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας κατέστησε γνωστά τα ονόματα των 8+8 σε άνδρες και γυναίκες που θα μονομαχήσουν στην προημιτελική φάση των ταμπλό τους.

Στους άνδρες, οι καιρικές συνθήκες έδωσαν τα επιθυμητά μεγάλα κύματα και αυτά με τη σειρά τους έφεραν τα μεγάλα σκορ. Την κορυφαία βαθμολογία της ημέρας απέσπασε ο Ονέι Ανουάρ με 14.75, ενώ από πολύ κοντά ακολούθησε ο Ιάπωνας Γιούτζι Νίσι (14.50) και τα δύο φαβορί των ντόπιων, οι Φιλιππινέζοι Φίλμαρ Αλιπάγιο (14.55) και Τζον Μαρκ Τοκόνγκ (14.40).

Οι προαναφερθέντες, μαζί με τους Κίαν Μάρτιν, Τζο Αζούτσι, Τακούτο Όχτα, και Ρόμπερτ Μαγκουλάνα απαρτίζουν την οκτάδα που θα μονομαχήσει τη Δευτέρα στην προημιτελική φάση.

Στις γυναίκες, η Νιλμπίε Μπλανκάντα φρόντισε να στρέψει όλα τα φώτα πάνω της. Η απίθανη Φιλιππινέζα είχε δύο τρομερά κύματα και με σκορ 8.50 και 7.00 συγκέντρωσε συνολικά το εκπληκτικό 15.50, αφήνοντας… μίλια πίσω τις όλες τις υπόλοιπες!

Οι Νανάχο Τσουζούκι, Σάι Μανίβα, Ζίγκι Αλόχα ΜακΚένζι, Ανόν Ματσουόκα, Ντιάνε Νογκάλο, Σουμόνο Σάτο και Μαρία Γκρασιέλα Μιγκούγιας είναι οι υπόλοιπες επτά που προκρίθηκαν στα προημιτελικά, ωστόσο η διαφορά τους από την Μπλανκάτα γίνεται εμφανής από το γεγονός πως καμία δεν συγκέντρωσε συνολικό σκορ πάνω από 10.00!

Υπενθυμίζεται πως το Siargao International Surfing Cup αποτελεί σταθμό των Προκριματικών Ασίας (Asia Qualifying Series), με τους σέρφερ να δίνουν μάχη για μία θέση στα WSL Challenger Series του 2023.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ