fbpx

Surfing For Hope Longboard Classic: Ο παρθενικός τίτλος στα χέρια της Σοφία Κάλχεϊν!

Surfing For Hope Longboard Classic: Ο παρθενικός τίτλος στα χέρια της Σοφία Κάλχεϊν!

Η Σοφία Κάλχεϊν είναι και επισήμως η πρώτη πρωταθλήτρια στην ιστορία του Surfing For Hope Longboard Classic. Αυτή η ολοκαίνουρια διοργάνωση longboard από την World Surf League έστρεψε όλα τα βλέμματα στην Πίσμο Μπιτς της Καλιφόρνιας, προσφέροντας σπουδαίες μάχες και συγκινήσεις, με θριαμβεύτρια στο φινάλε την Χαβανέζα.

Στον μεγάλο τελικό των γυναικών, η Κάλχεϊν αναμετρήθηκε με την επίσης Χαβανέζα, Χάλεϊ Ότο. Η Κάλχεϊ έβγαλε ένα απίθανο 8.00 στο πρώτο μεγάλο κύμα της, ενώ με ένα 7.40 έφτασε συνολικά το 15.40. Αντιθέτως, η Ότο πήρε μόνο 6.50 και 6.30 από τα δύο καλύτερα κύματά της, περιοριζόμενη στο 12.80 στο σύνολο. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη στην καριέρα της Κάλχεϊν σε επίπεδο WSL.

Σημειώνεται πως η διοργάνωση έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς για 11η σερί χρονιά το Surfing For Hope, ένα ίδρυμα που στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο και την υποστήριξη των καρκινοπαθών διοργανώσει διαγωνισμό σέρφινγκ.

Βέβαια, η φετινή διοργάνωση αποτελεί μία εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού είναι η πρώτη φορά που τίθεται υπό την “ομπρέλα” της World Surf League, αποτελώντας πλέον έναν επίσημο αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο.

Τονίζεται πως όλα τα προηγούμενα χρόνια το Surfing For Hope κατάφερε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσό των 750.000 δολαρίων και να το διαθέσει στη μάχη κατά του καρκίνου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ