fbpx

World Surfing Games: Προς την τελική ευθεία σε άνδρες και γυναίκες

World Surfing Games: Προς την τελική ευθεία σε άνδρες και γυναίκες

Όλο και… στενεύει το ταμπλό στη Χάντινγκτον Μπιτς, αφού με το φινάλε της 5ης ημέρας των World Surfing Games μόλις 12 άνδρες και 16 γυναίκες συνεχίζουν την πορεία τους προς τον τίτλο. Πλέον, τα μάτια στρέφονται προς τα μεγάλα ονόματα και των δύο κατηγοριών, όπως και εκείνους που έχουν ξεχωρίσει αυτές τις ημέρες με την παρουσία τους στα νερά της Καλιφόρνιας.

Στους άνδρες, ο τέταρτος γύρος βρήκε 18 σέρφερ να μοιράζονται σε έξι γκρουπ και οι δύο καλύτεροι σε κάθε τριάδα προχώρησαν στην τελική 12άδα. Πλέον ο πήχης της πρόκρισης έχει ανέβει αισθητά, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι μονάχα δύο από τους 12 που πέρασαν στην επόμενη φάση τα κατάφεραν με… μονοψήφιο σκορ. Συνολικά, ο κορυφαίος της ημέρας ήταν ο Κανόα Ιγκαράσι (13.76), με τον Μιγκέλ Πούπο (13.47) και τον Γκατιάν Ντελαγέ (13.44) να έπονται με πολύ κοντινές επιδόσεις.

Στις γυναίκες, το ταμπλό είναι ακόμη πιο ευρύ, καθώς την 5η ημέρα είχαμε 32 σέρφερ να κατανείμουν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων και οι δύο καλύτερες να προκρίνονται στην τελική 16άδα. Δύο από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, η Σάλι Φιτζγκίμπονς και η Γκαμπριέλα Μπράιαν ήταν εκείνες που έβγαλαν και τα μεγαλύτερα σκορ της ημέρας, με την Αυστραλή να αποσπά 15.50 από τους κριτές και την Χαβανέζα 15.17.

Οι μάχες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (βράδυ ώρα Ελλάδος) με τη διοργάνωση να ολοκληρώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η χώρες των δύο νικητών (άνδρες και γυναίκες) θα κερδίσει απευθείας μία έξτρα θέση για αθλητή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ