fbpx

Παρίσι 2024: Στην Πολυνησία το Ολυμπιακό πρόγραμμα του σέρφινγκ

Παρίσι 2024: Στην Πολυνησία το Ολυμπιακό πρόγραμμα του σέρφινγκ

Πολυνησία και Ολυμπιακή Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 θα υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις στα μέσα Αυγούστου.

Στις παραλίες του Teahupo’o, ενός χωριού στη νοτιοδυτική ακτή της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία αναμένεται να διεξαχθεί το Ολυμπιακό πρόγραμμα του σέρφινγκ. Αυτό ευελπιστεί ο πρόεδρος της επιτροπής Παρίσι 2024 ο οποίος θα ταξιδέψει στην Ταϊτή με αφορμή της προτελευταίας φάσης του παγκόσμιου κύπελλου σέρφινγκ Outerknown Tahiti Pro που θα διεξαχθεί το διάστημα 11-21 Αυγούστου. 

Ο συγκεκριμένος χώρος σχεδιάστηκε αποκλειστικά για του αγώνες σέρφινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται από μέσω μιας πεζογέφυρας που περνά πάνω από ένα ποτάμι. 

Το μέρος είναι γνωστό για τα μεγάλα κύματα που δίνει τα οποία φτάνουν τα 2-3 μέτρα και μερικές φορές μέχρι και τα 7! 

Ωστόσο, τα εμπόδια δεν είναι λίγα καθώς οι ενώσεις προστασίας του περιβάλλοντος παραμένουν επιφυλακτικές. Από τη μια δεν δείχνουν να έχουν διάθεση αντίρρησης στο να πραγματοποιηθεί εκεί το Ολυμπιακό πρόγραμμα του σέρφινγκ, από την άλλη όμως επιθυμούν αυτό να γίνει με μηδενικό αντίκτυπο και παρεμβάσεις στο τοπίο. 

Η επιτροπή από τη μεριά της συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Πολυνησίας, Έντουαρντ Φριτς και δείχνει αποφασισμένη να κάνει εκεί τους αγώνες. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σέρφινγκ