fbpx

Με πολλές ελληνικές παρουσίες τα μίτινγκ της Ευρώπης

Ραφαέλα Σπανουδάκη

Πλήρης αγωνιστική δράση στον στίβο αναμένεται το Σαββατοκύριακο (20-21/1) στο εξωτερικό για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Στο γερμανικό μίτινγκ θα ανοίξει τη σεζόν και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η έμπειρη σπρίντερ ξεκινάει τη χρονιά με στόχο το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 7.23, ενώ την περσινή χρονιά διένυσε την απόσταση σε 7.39.

Στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης θα ξεκινήσει τους αγώνες του ο Χαρίδημος Ξενιδάκης στα 800 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι Μελίσσα Αναστασάκης και η Ανθή Κυριακοπούλου στα 1.500 μέτρα.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος θα είναι στη Βουδαπέστη προκειμένου να τρέξει 200 μ., ενώ στη Λετονία θα αγωμιστούν τρεις αθλητές μας. Ο Γιάννης Ρίζος θα λάβει μέρος στο επί κοντώ και οι Λάουρα Ζενέγια και Ελιμπιώνα Ζενέγια στα 400 μέτρα.

Τέσσερις ελληνικές παρουσίες περιλαμβάνει το μίτινγκ του Λουξεμβούργο την Κυριακή (21/1). Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ξεκινάει τη χρονιά με τη σκέψη στις διοργανώσεις του ανοιχτού, εκεί όπου θα διεκδικήσει την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μία ακόμη παρουσία σε Ευρωπαϊκό. Η Πεσιρίδου θα κάτσει στο βατήρα των 60 μ. εμπ. και θα κυνηγήσει από νωρίς μια καλή επίδοση.

Στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος θέλει άλματα πάνω από τα 2,20 μέτρα, ενώ στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ θα επιδιώξει να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό. Ντεμπούτο στη σεζόν κάνει ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ μία εβδομάδα αργότερα θα είναι στην Ισπανία για το μίτινγκ της Μαδρίτης (27/1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος