fbpx

Κιπτσόγκε: «Να κερδίσω τον τρίτο συνεχόμενο Ολυμπιακό μου τίτλο στο Παρίσι»

Κιπτσόγκε: «Να κερδίσω τον τρίτο συνεχόμενο Ολυμπιακό μου τίτλο στο Παρίσι»

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Ελιούντ Κιπτσόγκε, θα επιστρέψει στην Ιαπωνία για τη 17η διοργάνωση του Μαραθωνίου του Τόκιο την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, μια διαδρομή στην οποία κατέχει το ρεκόρ από τη μοναδική προηγούμενη συμμετοχή του το 2022.

«Έχω καλές αναμνήσεις από την Ιαπωνία. Κέρδισα εκεί το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και έτρεξα το ρεκόρ διαδρομής στον μαραθώνιο του Τόκιο. Την προηγούμενη φορά, ήμουν ευγνώμων για τη διοργάνωση που διοργάνωσε τον αγώνα σε μια τόσο δύσκολη εποχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κόβιντ-19. Στόχος μου ήταν να κάνω το ρεκόρ διαδρομής και ήταν υπέροχο που το πέτυχα. Αισθάνομαι καλά δουλεύοντας προς τον επόμενο αγώνα μου στο Τόκιο. Για μένα είναι η τέλεια προετοιμασία προς τον στόχο μου να κερδίσω τον τρίτο συνεχόμενο Ολυμπιακό μου τίτλο το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι», είπε ο Κιπτσόγκε.

Αυτός θα είναι ο 22ος μαραθώνιος του 39χρονου Κενυάτη, με 18 νίκες μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων 11 μεγάλων μαραθωνίων.

Έχει σπάσει δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, και τις δύο φορές στο Βερολίνο, και το 2019 έγινε ο πρώτος δρομέας στην ιστορία που έσπασε το φράγμα των δύο ωρών στο πλαίσιο του προγράμματος INEOS 1:59 στη Βιέννη, τρέχοντας σε 1:59:40.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος