fbpx

Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του 2023 από την AIPS ο Τεντόγλου

Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του 2023 από την AIPS ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιλέχθηκε από την ΑIPS για να μπει στην λίστα των υποψηφίων κορυφαίων αθλητών όλων των σπορ για το 2023.

Η συγκεκριμένη λίστα δημιουργείται από αθλητικούς συντάκτες εξειδικευμένης επιτροπής της AIPS και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό δείγμα δημοφιλίας των αθλημάτων.

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους είναι ένα από τα οκτώ μέλη του στίβου στη συγκεκριμένη λίστα.

Οι υπόλοιποι είναι Ράιαν Κράουερ (ΗΠΑ, σφαιροβολία), Σουφιάν Ελ Μπακάλι (Μαρόκο, 3.000μ στιπλ), Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ), Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν (1.500/5000μ), Νοα Λάιλς (ΗΠΑ, 100/200μ), Κέλιβιν Κίπτουμ (Κένυα, μαραθώνιος), Έλιουντ Κιπτσόγκε (Κένυα, μαραθώνιος) και Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία, ύψος).

Στα υπόλοιπα αθλήματα ξεχωρίζουν οι: Κάρλος Αλκαράθ, Στέφεν Κάρι, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ζοέλ Εμπίντ, Ερλινγκ Χάαλαντ, Νίκολα Γιόκιτς, Βινίσιους Τζούνιορ, Χάρι Κέιν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Κιλιάν Μπαπέ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Λέο Μέσι, Ντένις Σρέντερ και Μακ Φερστάπεν.

Να σημειωθεί ότι, για την ανάδειξη του κορυφαίου ψηφίζουν τα μέλη της επιτροπής της AIPS, ενώ κάθε μέλος να έχει το δικαίωμα τριών επιλογών τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος