fbpx

ΑΜΑ 2023: Νικητής με ρεκόρ διαδρομής ο Κενυάτης Κίπτο, πρώτος Έλληνας ο Καραΐσκος (videos)

ΑΜΑ 2023: Νικητής με ρεκόρ διαδρομής ο Κενυάτης Κίπτο, πρώτος Έλληνας ο Καραΐσκος (videos)

Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο είναι ο νικητής του εφετινού, 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας.

Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.

Ο Κίπτρο σημείωσε μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε 2:10.34. Το ρεκόρ κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ με 2:10.37.

«Δεν ήταν εύκολο, είναι μία δύσκολη διαδρομή. Είναι φοβερό για μένα που βρίσκομαι εδώ, που έγινε ο πρώτο Μαραθώνιος. Τώρα θα ετοιμαστώ για τους επόμενους αγώνες μου τον Ιανουάριο», είπε ο Κενυάτης νικητής.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του Κιλίμο και στην 3η ο Κιτσάνα, οι οποίοι ήταν κοντά στον Κίπτο μέχρι το 30χλμ.




Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 2:22.36.

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου, είναι το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα. Από αύριο αρχίζουν οι καινούριοι στόχοι», είπε ο Καραΐσκος.




Δεύτερος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με το νικητή Καραΐσκο να τον περιμένει και να τον αγκαλιάζει στον τερματισμό, αποτυπώνοντας μια όμορφη στιγμή. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Μήνος.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος