fbpx

ΑΜΑ 2023: Από ΑΠΘ και ΔΠΘ οι νικητές του αγώνα Πανεπιστημίων

ΑΜΑ 2023: Από ΑΠΘ και ΔΠΘ οι νικητές του αγώνα Πανεπιστημίων

Ο αγώνας 10 χιλιομέτρων των Πανεπιστημίων ήταν ο τελευταίος, που έγινε στην παραμονή της ημέρας του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Φοιτητές από πολλά σημεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να τρέξουν και να τερματίσουν μέσα στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο. Είναι ο αγώνας, που ακολούθησε εκείνους των 10 χλμ σε άνδρες και γυναίκες.

Στον αγώνα των ανδρών, νικητής ήταν η Χρήστης Βαρέλης με χρόνο 33:18. Ο φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη σχολή ΤΕΦΑΑ, έκοψε πρώτος το νήμα. Δεύτερος στον αγώνα ήρθε ο Νίκος Παναγιώτης Λυμπέρης (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) με 33:25 και 3ος ο Σταύρος Λαζαρίδης (Εθνικό Μετσόβειο Πανεπιστήμιο) με 33:33. 

Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών, πρώτευσε η Κωνσταντίνα Πασπαλιάρη, φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα της Νομικής. Αναδείχθηκε νικήτρια με χρόνο 39:00. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κωνσταντίνα Πατεράκη (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ελλάδος) με 39:03 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε Αγγελική Τσάπαλη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με 41:19.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η βράβευση του ΕΚΠΑ, που συμμετείχε στον Πανεπιστημιακό Αγώνα με την μεγαλύτερη ομάδα. Στο βάθρο ανέβηκαν ο Πρύτανης Γεράσιμος Σασιός, ο Αντιπρύτανης Στάθης Ευσταθόπουλος, το μέλος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Αθανασία Σμυριώτου και η Επίκουρη καθηγήτρια, Ξένια Αργειτάκη. Την απονομή έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος