fbpx

Παναμερικανικοί Αγώνες: Η προτελευταία ημέρα δράσης

Παναμερικανικοί Αγώνες: Η προτελευταία ημέρα δράσης

Λιγότεροι οι θεατές στον στίβο λόγω των τελικών σε ποδόσφαιρο, χάντμπολ και μπάσκετ. Οι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ιστορία έγραψε η Τζόσελιν Μπρέα καθώς η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα έκανε το πρώτο νταμπλ στη διοργάνωση κερδίζοντας σε 1.500 και 5.000 μέτρα. Δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο duathlon πήρε τις νίκες σε διάστημα 24 ωρών.

Ιδανικό δώρο γενεθλίων έκανε στον εαυτό του ο Λάζαρο Μαρτίνες. Ο 26χρονος πλέον Κουβανός, παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό νίκησε στο τριπλούν με 17,19 μέτρα όντας ο μοναδικός με επίδοση πάνω από τα 17 μέτρα. Δεύτερος ο Βραζιλιάνος Αλμίρ Ντος Σάντος με 16,92 και τρίτος με 16,66 ο Κουβανός Κρίστιαν Νάπολες.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο, ο Βραζιλιάνος Ντάριαν Ρομάνι πήρε τον τίτλο στην σφαιροβολία. το δεύτερο διαδοχικό στη διοργάνωση με 21,36 μέτρα. Δεύτερος ο Μεξικανός Ουζιέλ Μουνιός με 21,15 και τρίτος ο Αμερικανός Τζόρνταν Γκάιστ με 20,53.

Νέα επιτυχία για τη Βραζιλία στα 400 μέτρα εμπόδια γυναικών με τη Μερλένε Σάντος. Η Βραζιλία έχει την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων του στίβου με 7 χρυσά, 8 αργυρά και 3 χάλκινα. Στον τελικό του ύψους δεύτερος διαδοχικός τίτλος για τον Κουβανό Λουίς Ενρίκε Ζάβας με 2,27 μέτρα, παγκόσμιος πρωταθλητής junior το 2016.

Στον ακοντισμό η Κολομβιανή Φλορ Ρουίς ήταν το φαβορί και πήρε τη νίκη με 63,10 μέτρα από την πρώτη προσπάθεια. Νταμπλ για τις ΗΠΑ στα 10.000 μέτρα με νικητή τον Ισάι Ροντρίγκες και δεύτερο τον Σάμουελ Τσελάνγκα. Νικητής στα 400 μέτρα εμπόδια ο Τζαμαϊκανός Τζαχίλ Χάιντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος