fbpx

Παναμερικανικοί Αγώνες: Παουλίνο και Κορέα σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Παναμερικανικοί Αγώνες: Παουλίνο και Κορέα σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Μαριλέιντι Παουλίνο και Ρενάν Κορέα ξεχώρισαν στο πρόγραμμα της ημέρας. Οι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Σαντιάγο.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 μέτρα η Μαριλέιντι Παουλίνο νίκησε στα 200. Η αθλήτρια από τη Δομινικανή Δημοκρατία πήρε τον τίτλο και στη μεικτή 4Χ400. Ο χρόνος της 22.84 με δεύτερη την Κουβανή Γιουνισλέιντι Γκαρσία και 3η τη Βραζιλιάνα Άνα Καρολίνα Ντε Ζεσούς.

Νικητής στους άνδρες ο Ρενάν Κορέα με 20.38. Ο Βραζιλιάνος επικράτησε του Χοσέ Αλνάρντο Γκονζάλες από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Τρίτο χρυσό για τη Βραζιλία μετά από εκείνα του 1991 και του 1999 με τρίτο τον Ναντάλε Μπουντίν από το Σαν Κριστομπάλ και Νουέγιες.

Ο Κορέα πήρε τη νίκη και με την ομάδα 4Χ100 της Βραζιλίας. Δεύτερη η Κούβα ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αργεντινή με εθνικό ρεκόρ. Αποκλεισμός για τις ΗΠΑ.

Νικήτρια στην σφαιροβολία η Σάρα Μίλτον από τον Καναδά, πρωταθλήτρια στους Αγώνες Κοινοπολιτείας. Με επίδοση 19,19 μέτρων νίκησε την Ρόζα Ραμίρες από τη Δομινικανή Δημοκρατία, με 3η την Αντελέιν Ακουίλα από τις ΗΠΑ. Στο επί κοντώ νικήτρια η Αμερικανίδα Μπρίτζετ Ουίλιαμς με 4.60 ενώ το αργυρό πήρε η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από τη Βεζουέλα, χάλκινο για την Κουβανή Άσλιν Κουϊάλα.

Ο Καναδάς είχε διπλή επιτυχία στα 5.000 μέτρα με τον Σαρλ Φιλιμπέρ-Τριμπουλό να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον συμπατριώτη του Ρόμπερτ Χέπενστολ και τρίτο τον Αμερικανό Κάντεϊ Κόμπερ. Στις γυναίκες, αργός ο ρυθμός με νικήτρια τη Τζόσελιν Μπρέα από τη Βενεζουέλα με την Αμερικανίδα Τέιλορ Βέρνερ και την Καναδή Τζούλια-Αν Στέλι να ακολουθούν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στα 4Χ100 γυναικών η Κούβα πανηγύρισε τη νίκη με τη Χιλή και τη Δομινικανή Δημοκρατία να παίρνουν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος