fbpx

Στίβος: Οκτώ χρόνια αποκλεισμός στον Κουνιούγκα λόγω ντόπινγκ!

Στίβος: Οκτώ χρόνια αποκλεισμός στον Κουνιούγκα λόγω ντόπινγκ!

Βαρύτατη τιμωρία λόγω ντόπινγκ για τον Μάικλ Ντζένγκα Κουνιούγκα. Σύμφωνα με σημερινή (03/11) ανακοίνωση της Μονάδας Ακεραιότητας Στίβου (AIU) ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για οκτώ χρόνια. Ο 36χρονος μαραθωνοδρόμος βρέθηκε θετικός στη νορανδροστερόνη, ουσία που βελτιώνει την απόδοση.

Και δεν ήταν αυτή η μοναδική κατηγορία για τον Κουνιούγκα, πάντα σύμφωνα με την AIU. Κατηγορείται επίσης για παραποίηση του πρωτοκόλλου κατά του ντόπινγκ, καθώς παρουσίασε ψευδείς ιατρικές πληροφορίες για να δικαιολογήσει ένα θετικό τεστ ντόπινγκ μετά τη δεύτερη θέση του στον Μαραθώνιο της Ρίγας, στη Λετονία, τον Μάιο του 2022.

Η τιμωρία του τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της προσωρινής αναστολής του, την 1η Αυγούστου 2022, ενώ από πιο πριν, από τον Μάιο του 2022 διαγράφονται τα αποτελέσματα των αγώνων του. Εξάλλου, η τιμωρία του έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από εκείνη ενός άλλου Κενυάτη μαραθωνοδρόμου, του Τίτους Εκίρου, που τιμωρήθηκε τον περασμένο μήνα σε αναστολή για 10 χρόνια, ενώ σχεδόν 70 Κενυάτες αθλητές έχουν αποκλειστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος