fbpx

Παναμερικανικοί Αγώνες: Νικήτρια ξανά η Βάργκας

Παναμερικανικοί Αγώνες: Νικήτρια ξανά η Βάργκας

Η Άντρεα Βάργκας από την Κόστα Ρίκα νικήτρια ξανά στα 100 μέτρα εμπόδια. Οι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Σαντιάγο της Χιλής.

Παρά τη βροχή η Βάργκας έφτασε στη νίκη όπως και το 2019 στη Λίμα του Περού. Η επίδοσή της στα 13,06 δευτερόλεπτα. Δεύτερο χρυσό για την Κόστα Ρίκα, το πρώτο πριν 12 χρόνια στα 400 μέτρα. Δεύτερη η Κουβανή Γκρέισις Ρόμπλε και 3η η Αμερικανίδα Αλάισα Τζόνσον.

Πρώτο χρυσό για τη Βραζιλία στα 110 μέτρα εμπόδια. Νικητής ο Εντουάρντο Ροντρίγκες. Η Βραζιλία μετρούσε δύο χάλκινα στο αγώνισμα, το 2003 και το 2019. Δεύτερος ο Αμερικανός Ντεβίον Ουίλσον και τρίτος ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Ενρίκε Κάμπος.

Τίτλος για την οικοδέσποινα Χιλή στα 400 μέτρα γυναικών. Νικήτρια η Μαρτίνα Βέιλ ενώ πίσω της οι Νικόλ Ντέιζι Καϊσέδο και Έβελις Τζάζμιν Αγκουϊλάρ από τον Ισημερινό. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών νικητής ο Λούκας Κονσείσάο από τη Βραζιλία. Δεύτερος ο Μεξικανός Αντόνιο Αγίλες και τρίτος ο Άντονι Ζαμπράνο. Ο Κολομβιανός έχει το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Ντιάνα Πράις από τις ΗΠΑ νικήτρια στην σφυροβολία με 72,34 μέτρα. Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεύτερη με 71,59 η Αντρέινα Ροντρίγκες από τη Βενεζουέλα ενώ στο βάθρο και η Καναδή Κάιλα Μπάτλερ.

Τέλος, οι ΗΠΑ πήραν τις πρώτες δύο θέσεις στο έπταθλο. Νικήτρια με 3.520 βαθμούς η Έριν Μαρς και δεύτερη με 3.423 η συμπατριώτισσά της Τζόρνταν Βιρτζίνια Γκρέι. Χάλκινο για την Αλίσμπεθ Φέλιξ από το Πουέρτο Ρίκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος