fbpx

Παναμερικανικοί Αγώνες: Νέο χρυσό μετάλλιο για την Κούβα

Παναμερικανικοί Αγώνες: Νέο χρυσό μετάλλιο για την Κούβα

Η Γιουνισλέιντι Γκαρσία νικήτρια στα 100 μέτρα γυναικών. Οι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Σαντιάγο της Χιλής.

Η Κουβανή πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα της στο αγώνισμα, το πρώτο μετά το 1991 και τη Λιλιάνα Άλεν στην Αβάνα. Δεύτερη η Γιάζμιν Άμπραμς από τη Γουιάνα. Στην 3η θέση η Μισέλ Λι-Αχίε από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με παρουσία στο Diamond League.

Στους άνδρες νικητής ο Χοσέ Αλνάρδο Γκονζάλες από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Τερμάτισε σε 10.30 αν και τελευταίος 20 μέτρα πριν τη γραμμή. Δεύτερος ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μπάρντι και τρίτος ο Εμάνουελ Άρτσιμπαλντ από τη Γουϊάνα.

Ο Μεξικανός Φερνάντο Ντάνιελ Μαρτίνες δεν μπόρεσε να πάρει τον τίτλο όπως 4 χρόνια πριν. Στα 5.000 μέτρα ο τελικός ήταν ο πιο αργός από το 1955 και ο Μαρτίνες τερμάτισε πρώτος αλλά χρησιμοποίησε του αγκώνες του. Νικητής ο Αμερικανός Κέισι Νέβελμπαρντ. Δεύτερος ο Καναδός Σαρλ Φιλιμπέρ-Τιμπουρό και τρίτος ο Βραζιλιάνος Αλτομπέλι ντα Σίλβα.

Η διοργανώτρια Χιλή πανηγύρισε τον τίτλο στο δέκαθλο με τον Σαντιάγο Φορντ. Δεύτερος ο Βραζιλιάνος Ζοσέ Φερνάντο Φερέιρα ενώ στο βάθρο και ο Αμερικανός Ράιαν Ντέιβιντ. Στο μήκος ανδρών το χρυσό μετάλλιο με 8,08 στον Κολομβιανό Αρνόβιντ Νταλμέρο. Αργυρό και χάλκινο μετάλλιο για τους Κουβανούς Αλεχάνδρο Παράδα και Μάικελ Βιδάλ με 8.01.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος