fbpx

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες στίβου της Ευρώπης για το 2023 (vid, pic)

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες στίβου της Ευρώπης για το 2023 (vid, pic)

Η Φέμκε Μπολ από την Ολλανδία και ο Γιάκομπ Ίνγεμπριγκτσεν από τη Νορβηγία στέφθηκαν Ευρωπαίοι αθλητές της χρονιάς στη λαμπερή ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Golden Tracks στο Βίλνιους της Λιθουανίας το βράδυ του Σαββάτου (21/10).

Oι δύο αθλητές έφυγαν με δύο χρυσά μετάλλια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης 2023, με αποκορύφωμα τα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης U20 Αγγελίνα Τόπιτς από τη Σερβία και ο Ματία Φουρλάνι από την Ιταλία στέφθηκαν τα φετινά Rising Stars στο Golden Tracks.

Έχοντας βρεθεί πέρυσι μεταξύ των τριών τελικών στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, και οι δύο αθλητές έφυγαν από την τελετή με τρόπαια σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε το 2007 για να βραβεύσει και να αναγνωρίσει τους εξαιρετικούς νέους αθλητές της Ευρώπης.

Αφού κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 πέρυσι, τόσο η Τόπιτς όσο και ο Φουρλάνι συνέχισαν την πορεία τους στις ηλικιακές κατηγορίες με χρυσά μετάλλια στο άλμα εις ύψος και στο άλμα εις μήκος αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U20, που επίσης πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα, η Τόπιτς έκανε το απόλυτο σερβικό ρεκόρ ύψους 1.97μ. στο Diamond League του Παρισιού, ενώ ο Φουρλάνι πέταξε στα 8.44 μ. στο άλμα εις μήκος στη Σαβόνα, το μεγαλύτερο άλμα που έχει καταγραφεί ποτέ σε όλες τις συνθήκες από νεαρό αθλητή.

Αναλυτικά τα βραβεία:
Ευρωπαία αθλήτρια της χρονιάς: Φέμκε Μπολ (Ολλανδία)
Ευρωπαϊκός αθλητής της χρονιάς: Γιάκομπ Ίνγεμπριγκτσεν (Νορβηγία)
Ανερχόμενο αστέρι γυναικών: Αγγελίνα Τόπιτς (Σερβία)
Ανδρικό ανερχόμενο αστέρι: Ματία Φουρλάνι (Ιταλία)
Βραβείο Αναγνώρισης Πράξης Ομαδικού Πνεύματος: Ζολιέν Μπουμκουό (Βέλγιο)
Βραβείο Fair Play: Ντίνο Μπόσνιακ (Κροατία)
Βραβείο Ηγεσίας Γυναικών του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού: Άνα Κιελμπασίνσκα (Πολωνία)
Βραβείο προπονητικής του ευρωπαϊκού στίβου: Τάιβο Μάγκι (Εστονία) και Αλόνα Φομένκο (Λετονία)
Βραβείο ευρωπαϊκής ομοσπονδίας-μέλους του στίβου: Αλφόνσας Μπουλιουόλης (Λιθουανία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος