fbpx

Ξένου: «Κάθε φορά που ξεκινώ να φτιάξω ένα έργο ανοίγεται ένας δρόμος μπροστά μου» (vid)

Ξένου: «Κάθε φορά που ξεκινώ να φτιάξω ένα έργο ανοίγεται ένας δρόμος μπροστά μου» (vid)

Το θέμα του φετινού μεταλλίου για τον επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έχει επιμεληθεί του, η διεθνώς αναγνωρισμένη γλύπτρια, Βάνα Ξένου.

Το πρώτο μετάλλιο του φετινού επετειακού αγώνα πέρασε στον λαιμό της Ξένου η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Φανερά συγκινημένη η καλλιτέχνης ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τα μέλη του ΔΣ για αυτή τη συνεργασία.

«Κάθε φορά που ξεκινώ να φτιάξω ένα έργο ανοίγεται ένας δρόμος μπροστά μου, ο οποίος δεν ξέρω που θα οδηγήσει. Και είμαι πολύ χαρούμενη και ιδιαιτέρως συγκινημένη που είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτή τη διαδρομή», είπε μεταξύ άλλων η Βάνα Ξένου.

«Η θέση αυτή ήταν ένα αξίωμα για τον ελληνικό κόσμο σε όλη την αρχαιότητα αποκρυσταλλωμένη σε ένα από τα αρχαιότερο κείμενα της ελληνικής γραμματείας το “Έργα και Ημέραι” του Ησιόδου: “Εν αρχή ήν ο άθλος”. Ο άθλος, που κυριαρχούσε σε όλες τις δραστηριότητες οι Έλληνες τον προέβαλαν ως μέσο παιδείας η οποία καθιστούσε τον άνθρωπο αγαθό χρηστό και γενναίο, “όμοιο θεώ”», εξηγεί το σκεπτικό της η Ξένου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος