fbpx

Asian Games: Η 6η ημέρα δράσης στον στίβο της Χανγκζού

Asian Games: Η 6η ημέρα δράσης στον στίβο της Χανγκζού

Η διοργανώτρια των Ασιατικών Αγώνων Κίνα πήρε το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο την 6η ημέρα στο πρόγραμμα του στίβου.

Η Κίνα ήταν εκείνη που πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ. μεικτού ομαδικού βάδην καθώς οι Μπάι Σουεγίνγκ, Κιγιάνγκ Σιτζίε, Χε Σιανγκόνγκ και Ουάνγκ Κιμ είχαν συνολικό χρόνο 5 ωρών 16 λεπτών και 41 δευτερολέπτων. Μετά από 5,5 λεπτά τερμάτισε η Ιαπωνία με τις άλλες τρεις ομάδες που πήραν μέρος να έχουν από 2 αθλητές και την Ινδία να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Η 18χρονη Ταρούσι Καρουναράτνα έκανε την έκπληξη επικρατώντας στο αγώνισμα των 800 μέτρων τερματίζοντας σε 2:03.20, ταχύτερη για 55 εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ινδή Χαρμιλάν Μπάινς ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Κινέζα Ουάνγκ Τσουνγιού.

Το νταμπλ και με ρεκόρ διοργάνωσης πέτυχε ο Μπιρχάνου Μπάλεφ από το Μπαχρέιν ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στα 5.000 μέτρα. Ο ίδιος σταμάτησε το χρονόμετρο στα 13:17.40 συντρίβοντας την προηγούμενη κορυφαία επίδοση με 13:26.13 που είχε πετύχει ο Καταριανός Μοχαμάντ Αλ-Γκαρίνι το 2014. Η επιτυχία του είναι η δεύτερη στη Χανγκζού καθώς πήρε το χρυσό μετάλλιο και στα 10.000 μέτρα.

Η έφηβη Ουζμπέκα Σαρίφα Νταβρόνοβα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν με την 17χρονη να σημειώνει ατομικό ρεκόρ με 14.09 μέτρα στη δεύτερη προσπάθειά της. Το αργυρό μετάλλιο πήρε η Κινέζα Ζενγκ Ρούι με 13,92 ενώ 3η με 13,78 ήταν η Μαρίκο Μοριμότο από την Ιαπωνία.

Ρεκόρ διοργάνωσης στα 4Χ400 μέτρα γυναικών σημείωσε το Μπαχρέιν που με τις Μούνα Μουμπάρακ, Ολουβακέμι Αντέκοβα, Ζενάμπ Μαχαμάτ και Σάλβα Νάσερ πήρε τον τίτλο με 3:27.65. Με διαφορά 2 δεκάτων του δευτερολέπτου τερμάτισε η Ινδία ενώ η Σρι Λάνκα ήταν εκείνη που πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

To 1-2 στον ακοντισμό ανδρών έκανε η Ινδία με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, Νιράλ Τσόπρα, να παίρνει τον τίτλο με επίδοση 88,88 μέτρων στην 4η προσπάθειά του με αποτέλεσμα να πάρει για 2η φορά τον τίτλο στο συγκεκριμένο επίπεδο. Ο συμπατριώτης του, Κισόρε Κουμάρ Τζένα, πήρε το αργυρό μετάλλιο με 87,54 μέτρα με τον Ιάπωνα Ρόντερικ Γκένκι Ντιν να παίρνει το χάλκινο με 82,68.

Η επόμενη επιτυχία για την Ινδία σημειώθηκε στα 4Χ400 μέτρα ανδρών με τους Μουχάμεντ Άνας Γιαχίγια, Αμόι Τζέικομπ, Μουχάμεντ Ατζμάλ Βαριγιατόντι και Ρατζές Ραμές να νικούν με 3:01.58. Δεύτερη με διαφορά 48 εκατοστών του δευτερολέπτου η ομάδα του Κατάρ ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Σρι Λάνκα.

Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου ο Μουτάζ Μπαρσίμ ισοφάρισε το ρεκόρ διοργάνωσης που κατέχει και πήρε το χρυσό για 3η φορά με επίδοση 2,35 μέτρων. Ο αθλητής από το Κατάρ επιβλήθηκε για μόλις δύο εκατοστά του Νοτιοκορεάτη Βου Σανγκ-Χιέοκ ενώ τρίτος κατετάγη ο Ιάπωνας Τομοχίρο Σίνο με 2,29.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος