fbpx

Asian Games: Η 5η ημέρα δράσης στον στίβο της Χανγκζού

Asian Games: Η 5η ημέρα δράσης στον στίβο της Χανγκζού

Η Κέμι Αντεκόγια από το Μπαχρέιν πήρε τον τίτλο στα 400μ. εμπόδια με ρεκόρ διοργάνωσης στους Ασιατικούς Αγώνες.

Μετά τον τίτλο στα 400 μέτρα η Αντεκόγια έφτασε στο χατ-τρικ τίτλων καθώς είχε πάρει τη νίκη και στο μεικτό 4Χ400 πριν από 24 ώρες. Η Αντεκόγια τερμάτισε σε 54,45 δευτερόλεπτα βελτιώνοντας το ρεκόρ διοργάνωσης που κατείχε με την Κινέζα Μο Τζιαντίε να παίρνει το αργυρό μετάλλιο με 55.01 ενώ 3η ήταν η Βίτια Ραμράζ από την Ινδία με 55.68.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών το Κατάρ έκανε το 1-2 με τον Αμπντεραχμάν Σάμπα να παίρνει τη νίκη με την καλύτερη επίδοσή του στην σεζόν στα 48,04 δευτερόλεπτα. Ο συμπατριώτης του, ο Μπάσμε Χεμέιντα ακολούθησε με 48,52 ενώ τρίτος με 49,16 ήταν ο Κινέζος Σίε Ζιγιού.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα το ρυθμό η Παρούλ Τσαουντχάρι από την Ινδία πήρε τη νίκη στα 5.000 μέτρα ρίχνοντας στη δεύτερη θέση την Ριρίκα Χιρονάκα από την Ιαπωνία. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Καρολίν Τσέπκετς Κιπκιρούι από το Καζακστάν.

Η Κίνα συνέχισε την συλλογή χρυσών μεταλλίων στο τριπλούν των ανδρών με τον Ζου Γιαμίνγκ που είχε επίδοση 17,53 μέτρων, ο μοναδικός που πέρασε τα 17 μέτρα με τον συμπατριώτη του, τον Φανγκ Γιαοκίνγκ να ακολουθεί με 16,93. Τρίτος με 16,68 ο Ινδός Πραβίν Τσιταραβέλ.

Με πρωταγωνίστρια την Γκε Μανγκί η Κίνα πήρε τον τίτλο στα 4Χ100 μέτρα μαζί με τις Λιάνγκ Σιαοτζίνγκ, Βέι Γιονγκλί και Γιουάν Κικί σταματώντας το χρονόμετρο στα 43,39 δευτερόλεπτα. Η Ταϊλάνδη ακολούθησε από τη 2η θέση με 44.32 ενώ το Μπαχρέιν πήρε το χάλκινο με 44.90.

Η επόμενη επιτυχία για την Κίνα σημειώθηκε στο δέκαθλο με τον Σουν Κιχάο να τερματίζει στην τελευταία θέση των 1.500 μέτρων αλλά να κάνει αρκετά για να πάρει τον τίτλο με 7.816 βαθμούς,, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ινδό Τετζασβίν Σανκάρ και στην 3η τον Γιούμα Μαρουγιάμα από την Ιαπωνία.

Με ένα καταπληκτικό τελευταίο σκέλος από τον Τσεν Τζιαπένγκ η Κίνα νίκησε την Ιαπωνία και πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 μέτρα. Μπροστά στο κοινό της χώρας της η Κίνα πήρε τη νίκη με 38.29 ενώ η Ιαπωνία τερμάτισε σε 38.44 με τη Νότια Κορέα να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 38.74.

Το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό γυναικών έκανε δικό της η Ινδή Άνου Ράνι, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στη διοργάνωση του 2014 στην Ιντσεόν. Αυτή τη φορά πήρε την πρώτη θέση με 62,92 μέτρα με την Ντιλχάνι Λεκάμγκε από την Σρι Λάνκα να παίρνει το αργυρό με 61,97 και την Κινέζα Λιού Χουϊχούι να παίρνει το χάλκινο με 57,62.

Στο άλμα εις ύψος η Σαφίνα Σαντουλάγιεβα έβαλε τέλος στην κυριαρχία της Σβετλάνα Ρατζιβίλ που πήρε το χρυσό μετάλλιο στις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις με την Ουζμπέκα να νικά την συμπατριώτισσά της ούσα καλύτερη στις προηγούμενες προσπάθειες προτού και οι δύο αποτύχουν στο 1,89. Η Ναντέζντα Ντουμποβίτσκαγια από το Καζακστάν πήρε το χάλκινο με 1,86.

Νικητής στα 800 μέτρα των ανδρών αναδείχθηκε ο Εσά Αλί Ες Κεζουάνι από την Σαουδική Αραβία επικρατώντας με διαφορά 38 εκατοστών του δευτερολέπτου του Ινδού Μοχάμεντ Αφσάλ Πουλικαλακάτ ενώ τρίτος ήταν ο Χουσεϊν Μοχσίν Χουσέιν Αλ Φαρσί από το Ομάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος