fbpx

Asian Games: Η δράση της 3ης ημέρας από τον στίβο της Χανγκζού

Asian Games: Η δράση της 3ης ημέρας από τον στίβο της Χανγκζού

Ο Αβινάς Μακούντ Σάμπλε συνέτριψε το ρεκόρ διοργάνωσης στα 3.000 μέτρα στιπλ των Ασιατικών Αγώνων.

Ο Ινδός σταμάτησε το χρονόμετρο στα 8 λεπτά και 19,50 δευτερόλεπτα βελτιώνοντας κατά 3,29 δευτερόλεπτα την προηγούμενη καλύτερη επίδοση, εκείνη του Ιρανού Χοσεϊν Κεϊχάνι. Οι Ιάπωνες Ριόμα Αόκι και Σέιγια Σουνάντα ακολούθησαν από τη 2η και 3η θέση με διαφορά 4,25 και 6,97 δευτερολέπτων αντίστοιχα.

H Ινδία πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στην σφαιροβολία των ανδρών με τον Τατζιντερπάλ Σινχ Τουρ που στην τελευταία του προσπάθεια είχε επίδοση 20,36 μέτρων προσπερνώντας τον Σαουδάραβα Μοχάμεντ Τόλο που είχε 20,18. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κινέζος Λιού Γιανγκ.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 1.500 μέτρα η Βίνφρεντ Γιάβι από το Μπαχρέιν υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στους Ασιατικούς Αγώνες καθώς πήρε τη νίκη με διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου από την πλησιέστερη αντίπαλό της, την Ινδή Χαρμιλάν Μπάινς.

Με επίδοση 8,22 μέτρων από την πρώτη του προσπάθεια ο Κινέζος Ουάνγκ Τζιαχάν έκανε αρκετά για να πάρει τη νίκη στο μήκος, Με διαφορά τριών εκατοστών ακολούθησε ο Ινδός Στρισανκάρ ενώ η Κίνα πήρε και το χάλκινο μετάλλιο με τον Σι Γιουχάο.

Σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση της σεζόν ο Μοχαμάντ Αγκάρνι από το Κατάρ πήρετη νίκη στα 1.500 μέτρα με επίδοση 3:38.36. Δεύτερος με διαφορά 58 εκατοστών του δευτερολέπτου ο Ατζάι Κουμάρ Σαρόι από την Ινδία με τρίτο τον συμπατριώτη του, Τζίνσον Τζόνσον.

Η Ζενγκ Νινάλι από την Κίνα αναδείχθηκε νικήτρια στο έπταθλο μετά την 6η θέση στα 800 μέτρα. Η Εκατερίνα Βορόνινα από το Ουζμπεκιστάν έπρεπε να νικήσει την Ζενγκ με διαφορά άνω των 180 πόντων για να πάρει τον τίτλο ωστόσο δεν τα κατάφερε με την Ινδή Ναντίνι Αγκασάρα να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Η οικοδέσποινα Κίνα κατέλαβε τις πρώτες δύο θέσεις στη δισκοβολία γυναικών με τη Φενγκ Μπιν να έχει επίδοση 67,93 μέτρων, σημειώνοντας ρεκόρ διοργάνωσης, επικρατώντας της συμπατριώτισσάς της, Τζιάνγκ Ζιτσάο, που είχε 61.04. Την 3η θέση πήρε η Ινδή Σίμα Πούνια με 58,62.

Τον τίτλο στα 100 μέτρα εμπόδια πήρε η Λιν Γιουβέι που με 12,74 σημείωσε ατομικό ρεκόρ ενώ η Κίνα έχασε την ευκαιρία να πάρει και τη 2η θέση καθώς η Βου Γιανί έκανε άκυρη εκκίνηση όπως φάνηκε λίγο αργότερα. Δεύτερη η Ινδή Γιότι Γιαράτζι και 3η η Γιαπωνέζα Γιούμι Τανάκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος