fbpx

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες: Πρωτιές για Νεαμονίτη, Μαγκούλια και Χαραμαντά

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες: Πρωτιές για Νεαμονίτη, Μαγκούλια και Χαραμαντά

Με γεμάτες κερκίδες, καλές επιδόσεις, αλλά και την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΣΕΓΑΣ, εκκίνησαν οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στο ανακαινισμένο στάδιο της Μήλου.

Πριν την έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε ένα τελετουργικό με την παράταξη των συλλόγων από 18 νησιά στον αγωνιστικό χώρο, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, να δίνει το σύνθημα της έναρξης των αγώνων.

Αναφορικά με τις καλύτερες επιδόσεις της διοργάνωσης, πιο γρήγοροι στα σπριντ των 100 μ. ήταν οι Χιώτες. Στις γυναίκες επικράτησε με επίδοση 12.35 η 18χρονη Μάρθα Νεαμονίτη της Ολυμπιάδας Χίου, η οποία διακρίνεται και στα 100μ. με εμπόδια.

Στις ρίψεις τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι εκπρόσωποι του Καζώνη Καλύμνου. Στη σφαιροβολία η Μαρία Μαγκούλια με βολή στα 13.66 και στο δίσκο ο Γιώργος Χαραμαντάς με 46.99, σε ένα αγώνισμα όπου ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στα 41 του ήταν δεύτερος με 42.63.

Πιο δυνατή στα τελευταία μέτρα η Ανδριάνα Φέρρα του Παναξιακού νίκησε στα 400 μ. με επίδοση 57.24, έναντι 57.81 της συναθλήτριάς της στο σύλλογο της Νάξου Μαρία Μυρτά Αργυρού. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Ιάσων Κόνιαρης της Αναγέννησης Σάμου πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με 49.60.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος