fbpx

Asian Games: Η δεύτερη ημέρα δράσης στον στίβο της Χανγκζού

Asian Games: Η δεύτερη ημέρα δράσης στον στίβο της Χανγκζού

Το Μπαχρέιν κατάφερε να κάνει το 1-2 στον τελικό των 400 μέτρων των γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες της Κίνας.

Η Κέμι Αντεκόγια νίκησε την συμπατριώτισσά της, την Σάλβα Έιντ Νάσερ, σταματώντας το χρονόμετρο στα 50,66 δευτερόλεπτα επικρατώντας με διαφορά 26 εκατοστών του δευτερολέπτου με τη Νάσερ να έχει πάρει τον τίτλο το 2018 και να έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2019. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βαλαμπούι Σερίν Σάμσον από τη Μαλαισία.

O τίτλος στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών κρίθηκε στο φώτο-φίνις με τον Γιουσέφ Μασράχι να έχει επίδοση 45,55 δευτερολέπτων και να επικρατεί για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου του Ιάπωνα Κεντάρο Σάτο. Ο Μασράχι παίρνει τον τίτλο για 2η φορά καθώς είχε νικήσει και στο τουρνουά της Ιντσεόν το 2014 ενώ το χάλκινο πήρε ο Γιουσούφ Αλί Αμπάς από το Μπαχρέιν.

Ο Κινέζος Ουάνγκ Κι πήρε μπροστά στο κοινό της χώρας του το χρυσό μετάλλιο στην σφυροβολία με επίδοση 72,97 μέτρων στην 5η του προσπάθεια. Ο Ασράφ Ελσεϊφι από το Κατάρ με 72,42 μέτρα στη 2η προσπάθειά του πήρε το αργυρό μετάλλιο ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Σουχρόμπ Χοτζάεφ από το Ουζμπεκιστάν.

Με ρεκόρ διοργάνωσης πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ ο EJ Ομπιένα από τις Φιλιππίνες που είχε επίδοση 6,02 μέτρων. Κάτοχος του αργυρού μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση που ήταν στα 5,90 ενώ τη 2η θέση πήρε ο Κινέζος Χουάνγκ Μποκάι με 5,65. Ο Σαουδάραβας Χουσεϊν Αλ-Χιζάμ ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Με εντυπωσιακό τρόπο πήρε τη νίκη στα 10.000 μέτρα ο Μπιρχάνου Μπάλεφ από το Μπαχρέιν ο οποίος τερμάτισε σε 28 λεπτά και 13,52 δευτερόλεπτα με ένα εξαιρετικό 400άρι στο τέλος. Τις επόμενες 2 θέσεις στο βάθρο πήρε η Ινδία με τον Κουμάρ Κάρτικ και τον Γκουλβίρ Σινχ να παίρνουν τη 2η και 3η αντίστοιχα.

Η οικοδέσποινα Κίνα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα γυναικών με την Γκε Μανγκί που τερμάτισε σε 11,23 δευτερόλεπτα νικώντας την νούμερο 46 κόσμου, Βερόνικα Σάντι Περέιρα από την Σιγκαπούρη. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Χαγιάρ Σάαντ Αλχάλντι από το Μπαχρέιν.

Η Κίνα έκανε το νταμπλ στην απόσταση με τον Σίε Ζενγίε να παίρνει τη νίκη στους άνδρες σταματώντας το χρονόμετρο στα 9,97 δευτερόλεπτα. Δεύτερος με 10,02 ο Πουριπόλ Μπουνσόν από την Ταϊλάνδη ενώ ο Μουχντ Αζίμ Φαχμί από τη Μαλαισία πήρε το χάλκινο με 10,11.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος