fbpx

Asian Games: Η πρώτη ημέρα στο πρόγραμμα του στίβου

Asian Games: Η πρώτη ημέρα στο πρόγραμμα του στίβου

Ο Κινέζος Ζανγκ Τζουν πήρε το πρώτο χρονικά μετάλλιο στον στίβο στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού.

Μπροστά στο κοινό της χώρας του ο 25χρονος αθλητής ήταν πρώτος από την αρχή έως το τέλος στη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων τερματίζοντας σε μία ώρα και 23 λεπτά και επικράτησε με διαφορά 68 δευτερολέπτων από τον συμπατριώτη του, Ουάνγκ Ζαοζάο. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιάπωνας Γιουτάρο Μουραγιάμα.

H διοργανώτρια Κίνα πανηγύρισε τον τίτλο και το βάδην των γυναικών με την Γιανγκ Τζιαγιού που νίκησε με διαφορά ενός δευτερολέπτου την συμπατριώτισσά της, Μα Ζενσία ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Γιαπωνέζα Νανάκο Φούτζι.

Κάτοχος του ρεκόρ Ασιατικών Αγώνων η Ουάνγκ Ζενγκ επικράτησε στην σφυροβολία γυναικών μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό. Κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ζενγκ είχε επίδοση 71,53 μέτρων, 6,15 μακριά από το ρεκόρ της. Η επιτυχία για την Κίνα ήταν διπλή με την Ζάο Τζίε να ακολουθεί από τη 2η θέση με 69,44 ενώ το χάλκινο μετάλλιο με 64,14 πήρε η Κιμ Τάε-Χούι από τη Νότια Κορέα.

Από μία σειρά ατομικών ρεκόρ σημαδεύτηκε ο αγώνας 10.000 μέτρων των γυναικών με τη Βιόλα Τζεπτσούμπα από το Μπαχρέιν να παίρνει τη νίκη με διαφορά 7 δευτερολέπτων από την πλησιέστερη αντίπαλό της, την Ριρίκα Χιρονάκα από την Ιαπωνία. Την 3η θέση στο βάθρο πήρε η Κάρολιν Κιπκιρούι από το Καζακστάν.

Τα τρία χρυσά μετάλλια καριέρας σε Ασιατικούς Αγώνες έφτασε η Γκονγκ Λιτζάο με επίδοση 20.55 μέτρων στην σφαιροβολία. Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Λιτζάο πλησίασε στα 97 εκατοστά το ρεκόρ διοργάνωσης ενώ ακολούθησε η συμπατριώτισσά της, Σονγκ Τζιαγιουάν με την Ινδή Κιράν Μπαλιγιάν να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος