fbpx

Παγκόσμιο στίβου: Ο Κίπλανγκατ από την Ουγκάντα θριαμβευτής στον μαραθώνιο

Παγκόσμιο στίβου: Ο Κίπλανγκατ από την Ουγκάντα θριαμβευτής στον μαραθώνιο

Κυρίαρχη η Ουγκάντα στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. O 23χρονος Βίκτορ Κίπλανγκατ κατέκτησε το πρωί της Κυριακής 27/08 στη Βουδαπέστη το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο των ανδρών.

Σε αγώνα που ήταν άσκηση υπομονής για τους κορυφαίους δρομείς, αποδείχτηκε ο πιο ανθεκτικός. Ο ρυθμός ανέβηκει μόνο μετά το 32ο χλμ. του αγώνα και ο Κίπλανγκατ, που περιλαμβανόταν στα φαβορί, έτρεξε με καλή τακτική, ήταν δυνατός στο τέλος κι έφτασε στη μεγάλη νίκη για τον ίδιο και την πατρίδα του με επίδοση 2:08:52.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Iσραηλινός Μαρού Τεφέρι πετυχαίνοντας έκπληξη αφού πρώτα βρήκε λύση με έξυπνη κούρσα στην ατυχία με μία πτώση στο 32ο χλμ.. Mάλιστα, πέρασε μόλις λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό τον Αιθίοπα Λέουλ Γκεμπρεσιλάσε, ο οποίος πήρε το χάλκινο μετάλλιο σε 2:09:19.

Το μεγάλο φαβορί, ο περσινός νικητής Τάμιρατ Τόλα, έχασε πολύτιμο έδαφος στα τελευταία χιλιόμετρα και τελικά σταμάτησε. Έτσι, την 4η θέση κατέλαβε ο Ρεμακονγκοάνα  από το Λεσότο με 2:09:57 και νέο ατομικό ρεκόρ και 5ος ήρθε ο Κίσσα από την Ουγκάντα σε 2:10:22.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος