fbpx

Βαλκανικό Α/Γ: Περνάει από το Κράλιεβο η πρόκριση για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

Βαλκανικό Α/Γ: Περνάει από το Κράλιεβο η πρόκριση για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

Μέσω… Κράλιεβο θα πάνε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πολλοί Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες, που θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών αυτό το Σαββατοκύριακο (22-23/7).

Είναι ελάχιστες οι ευκαιρίες για την πρόκριση στη μεγάλη διοργάνωση πλέον, καθώς η διαδικασία κλείνει στις 30/7, και η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από πολλά δυνατά της ονόματα.

Η “γαλανόλευκη” ταξίδεψε σήμερα για τη Σερβία και τα μέλη της θα έχουν αύριο και μεθαύριο την ευκαιρία να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και πλασαρίσματα, που θα τους δώσουν βαθμούς τόσο στην πρόκριση για το Παγκόσμιο όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην αποστολή βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο , η “ασημένια” στο ύψος Παναγιώτα Δόση, και οι “χάλκινες” στα 200μ. και 800μ., αντίστοιχα, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Γεωργία Δεσπολλάρη.

Η Εμμανουηλίδου μάλιστα, με μια καλή αγωνιστική επίδοση στο Βαλκανικό κλείνει θέση στην ομάδα για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, κάτι που ίσως να έχει εξασφαλισμένο ήδη η Δόση. Με τον ίδιο στόχο θα συμμετάσχουν στους αγώνες οι Ελισάβετ Πεσιρίδου (40/40 στα εμπόδια στο ράνκινγκ), η Δήμητρα Γναφάκη (40/40), η Ελένη Πόλακ (33/36) και ο Ανδρέας Πανταζής (36/36) στο τριπλούν.

Στους αγώνες μετέχουν όμως και αθλητές που έχουν ήδη εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα, όπως ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (έχει όριο), η Ελίνα Τζένγκο (όριο), ο Μιχάλης Αναστασάκης (17/36), Δημήτρης Τσιάμης (29/36), η Τατιάνα Γκούσιν (31/36), και βλέπουν τους αγώνες του Βαλκανικού ως προετοιμασία τους.

Την πρόκριση θα ψάξει επίσης και ο Γιάννης Κυριαζής, που έχει συμπληρώσει τους πέντε αγώνες στον ακοντισμό και ψάχνει τη βολή που θα τον στείλει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης στα ψηλά εμπόδια με φετινό 13.61 και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100μ., ο οποίος προέρχεται από το 10.30 του Πανελλήνιου.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα τρέξει 100μ. με στόχο τις διοργανώσεις του 2024, η Ειρήνη Βασιλείου με 2.03.83 στα πόδια της θα έχει την ευκαιρία για μια κούρσα με συναγωνισμό στα 800μ., όπως και οι Χαρίδημος Ξενιδάκης και Γιώργος Ματζαρίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

Στα 200 μ. των ανδρών, ο Γιάννης Καριοφύλλης θα διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο ρεκόρ από αυτό στο Έσπο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Άρτεμις Αναστασίου με 23.40 φετινό ρεκόρ.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης επιστρέφει στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του το περασμένο διάστημα και θα πάρει θέση εκκίνησης στα 200μ., στα στιπλ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έτρεξε 9.58.21, ενώ στο ίδιο αγώνα η θα συμμετάσχει και η Νικολέττα Ραφαϊλάκη με 10.20.79 από το πρωτάθλημα.

Στα 5.000μ. των ανδρών θα αγωνιστεί ο Μάριος Αναγνώστου με φετινό 14.12.87, στα 400 μ. εμποδίων θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Λεβαντίνος, στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος και στα 1.500 μ. η Μελίσα Αναστασάκη, στο ντεμπούτο της με την εθνική ομάδα.

Ο Νίκος Σταματονικολός θέλει να συνεχίσει από το 7,86μ. στο μήκος, που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο μήκος γυναικών αγωνίζονται οι Βασιλική Χαϊτίδου και Μαρία Στεφανοπούλου, στη σφαιροβολία η Μαρία Μαγκούλια και στο επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος.

Δυνατό δίδυμο θα εκπροσωπήσει για μία ακόμη φορά τη χώρα μας στη σφαιροβολία με τον Οδυσσέα Μουζενίδη με φετινό 19,92μ. και τον Τάσο Λαριφλάρι 19,24μ., και τη δισκοβολία θα αγωνιστεί ο Ιάσονας Θανάπουλος που έχει πετύχει φέτος 57,45 μέτρα.

Ο Χρήστος Ρούμτσιος μετά το 13.96 στα 110μ. εμποδίων στο Έσπο θα επιδιώξει να βελτιώσει εν νέου το ρεκόρ του, ενώ στα ψηλά εμπόδια των γυναικών με προσδοκίες για μια καλή παρουσία μετέχει η Αναΐς Καραγιάννη με 13.27 από το Πανελλήνιο.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στη σφυροβολία και στα σύνθετα ανδρών οι Άρης Περιστέρης και Τζανής Ανδρέογλου, ενώ στο 7αθλο μετέχουν οι Αναστασία Ντραγκομίροβα και Σοφία Καμπερίδου. Στα 400μ. η Δέσποινα Μουρτά θα επιδιώξει χρόνο κάτω από το φετινό της 53.98.

Ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία των ομάδων 4Χ100μ. ανδρών και γυναικών. Στις γυναίκες η ομάδα απαρτίζεται από τις Σπανουδάκη, Αναστασίου, Εμμανουηλίδου, Τσουκαλά και Πεσιρίδου και στους Άνδρες από τους Γρανιτσιώτη, Νυφαντόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Καριοφύλλη και Γκαραγκάνη.

Οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δήμητρα Τσουκαλά θα αγωνιστούν και στα 100μ. με τον πρώτο να έχει φετινό ρεκόρ 10.56 και την αθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη 11.44, που είναι το ρεκόρ της από φέτος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος