fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23: Με σπουδαίο αγώνα ασημένιο μετάλλιο η Δόση στο ύψος (vid)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23: Με σπουδαίο αγώνα ασημένιο μετάλλιο η Δόση στο ύψος (vid)

Είχε δυνάμεις, πίστη και καλή ψυχολογία σε μεγάλη… Δόση και μπήκε στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23. Η Παναγιώτα Δόση έκανε φανταστικό αγώνα στο Έσπο της Φινλανδίας και στη σημαντικότερη για εκείνη διοργάνωση το 2023 ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 1,89 μ. κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος.

Η 22άχρονη ήταν βασική υποψήφια στη διεκδίκηση καλής θέσης, καθώς είχε επίδοση 1,88 μ. και συνέπεια στους αγώνες που προηγήθηκαν. Η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση άρχισε με έγκυρο άλμα στα 1,75 μ. και πέρασε διαδοχικά το 1,80 μ., 1,84 μ., 1,87 μ. και έπειτα πέρασε με την τρίτη το 1,89 μ. για να βελτιώσει το ατομικό της 1,88 μέτρα. Εξασφάλισε το μετάλλιο και πανηγύρισε με την χαρακτηριστική της κραυγή, που… ξεσήκωσε τον αγωνιστικό χώρο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο με 1,91 μέτρα.

Η Δόση ήταν φιναλίστ και στη διοργάνωση του 2011 στο Ταλίν, όπου είχε καταλάβει την 12η θέση, ενώ το 2019 ήταν έβδομη στην αντίστοιχη διοργάνωση της κατηγορίας Κ20. Παράλληλα η αθλήτρια έδειξε πως είναι πολύ κοντά σε άλματα πάνω από το 1,90 μ., αφού έχασε μάλιστα στις λεπτομέρειες την δεύτερη προσπάθεια στο 1,91 μέτρα. Η αθλήτρια από σήμερα μοιράζεται την 10η θέση όλων των εποχών στη χώρα μας, με τις Μαρία Χοτοκουρίδου και Λίλη Ξένου.

Η χώρα μας κατέκτησε το δεύτερο της μετάλλιο στο αγώνισμα, μετά το ασημένιο της Αντωνίας Στεργίου το 2007 στο Ντέμπρετσεν με άλμα στο 1,92 μέτρα. Πλέον η χώρα μας έχει φτάσει στα τρία μετάλλια στην 14η διοργάνωση, αφού έχει ήδη δύο χάλκινα στα 800 μ. και 200 μ. με τις Δεσπολλάρη και Εμμανουηλίδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος