fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23: «Χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο με 60,73 μ.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23: «Χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο με 60,73 μ.

Η Ελίνα Τζένγκο είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στις αθλήτριες έως 23 ετών! Στο Έσπο πρόσθεσε μια ακόμη σπουδαία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό της, καθώς πήρε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή στα 60,73μ.  

Έναν χρόνο από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών και δύο από το χρυσό στο Παγκόσμιο Κ20 και το Ευρωπαϊκό Κ20 η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έφτασε σε μία ακόμα μεγάλη στιγμή για να επιβεβαιώσει ότι συνεχώς μεγαλώνει την αξία της στο διεθνές στερέωμα. Στην 14η διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού έφερε χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες Κ23 και τη μεγαλύτερη επιτυχία στην πόλη της Φινλανδίας μετά από τα 2 χάλκινα (στα 800 μ. με τη Δεσπολλάρη και στα 200 μ. με την Εμμανουηλίδου) και το 1 ασημένιο μετάλλιο (με τη Δόση στο ύψος).

14ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ23 / 5η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Τζένγκο έκανε αγώνα… υπομονής, αφού φάνηκε πως δεν της αρκούσε μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά και μια επίδοση πάνω από τα 60,00 μέτρα. Άρχισε με 56,45 μ. συνέχισε με άκυρο πέτυχε 59,24 μ. στην τρίτη προσπάθεια, βολή που της έδινε έτσι κι αλλιώς το χρυσό μετάλλιο. Η Τζένγκο έβγαλε άκυρες τις δύο προσπάθειες που ακολούθησαν αφού δεν ήταν στα μέτρα που ήθελε και πανηγύρισε την έκτη που ήταν και η μεγαλύτερη. Την ίδια ώρα σύσσωμη η ελληνική ομάδα βρισκόταν πίσω από το χώρο διεξαγωγής του ακοντισμού και πανηγύριζαν την μεγάλη επιτυχία της συναθλήτριας τους. Η Τζένγκο χάρισε στη χώρα το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο στο σύνολο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στον ακοντισμό των γυναικών, αφού μέχρι σήμερα είχαμε δύο μετάλλια στους άνδρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος