fbpx

Δικαίωσε την Σεμένια Κάστερ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δικαίωσε την Σεμένια Κάστερ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Κάστερ Σεμένια, εξαιτίας του αποκλεισμού της από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, λόγω των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζήτησε από την 32χρονη Νοτιοαφρικάνα αθλήτρια να κάνει ορμονοθεραπεία, ώστε να μειωθούν τα ποσοστά της τεστοστερόνης που έχει υψηλότερα στον οργανισμό της, ούτως ώστε να της επιτραπεί η συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάνθηκε πως η εν λόγω πρόταση της World Athetics αποτελεί διάκριση και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της Σεμένια, και έτσι η απόφαση του δικαστηρίου πέρασε με 4-3 υπέρ της αθλήτριας.

Η απόφαση αυτή ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα της ανοίξει το δρόμο να αγωνιστεί στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε έρθει να δικαιώσει την Νοτιοαφρικάνα όταν είχε απορριφθεί η προσφυγή της από το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος