fbpx

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Ο τίτλος στην Ιταλία (vid)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Ο τίτλος στην Ιταλία (vid)

Το τέλος της δράσης στην πρώτη κατηγορία έδωσε στην Ιταλία τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και το χρυσό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

 Η Ιταλία ολοκλήρωσε την παρουσία της με 426,50 βαθμούς ενώ η οικοδέσποινα Πολωνία ακολούθησε με 402,50 και 3η ήταν η Γερμανία με 387,50. Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την πρώτη κατηγορία είναι το Βέλγιο, η Τουρκία και η Νορβηγία ενώ οι ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις τους είναι η Ουγγαρία, η Ουκρανία και η Λιθουανία.

Η Λίεκε Κλάβερ από την Ολλανδία πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα με ατομικό ρεκόρ 22,46 δευτερολέπτων. Με επίδοση 22,71 η Ολίβια Φωτοπούλου από την Κύπρο, από τη δεύτερη κατηγορία, πήρε το αργυρό μετάλλιο ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Βρετανίδα Μπιάνκα Γουίλιαμς με την καλύτερη φετινή της επίδοση στα 22,75 δευτερόλεπτα.

Ο Γάλλος Ριάν Ζεζ πήρε τον τίτλο στην αντίστοιχη απόσταση των ανδρών σημειώνοντας την καλύτερη του επίδοση στην σεζόν με 20,29 δευτερόλεπτα. Δεύτερος με 20.50 τερμάτισε ο Άλμπερτ Κομάνσκι μπροστά στο κοινό της χώρας του ενώ ο Γιαν Βόλκο από την Σλοβακία πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

 Με την κορυφαία επίδοσή της στην σεζόν η Νίκολα Ογκροντνίκοβα από την Τσεχία πήρε το χρυσό αργυρό στον ακοντισμό με 61,75 μέτρα καθώς η Λετονή Λίνα Μίζε από τη δεύτερη κατηγορία ήταν καλύτερη με 62,38 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο από την 3η κατηγορία πήρε η Αυστριακή Βικτόρια Χάντσον με 60,27 μέτρα.

Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Ιταλός Τζιανμάρκο Τάμπερι αναδείχθηκε νικητής στο ύψος με 2,29 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια. Την ίδια επίδοση αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια είχε ο Βέλγος Τόμας Καρμόι που πήρε το αργυρό μετάλλιο ενώ με 2,26 μέτρα ο Πολωνός Νόρμπερτ Κομπιέλσκι πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Αλβανίδα Λουίζα Γκέγκα από την 3η κατηγορία αποδείχθηκε η ταχύτερη στα 3.000 μέτρα στιπλ με ρεκόρ πρωταθλήματος 9:17.31. Το βάθρο ολοκλήρωσαν αθλήτριες από τη δεύτερη κατηγορία με την Σλοβένα Μαρούσα Μίσμας-Ζρίμσεκ και τη Λιθουανή Γκρέτα Καροναουσκάιτε που πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα ενώ η ντόπια Αλίσια Κόνιετσεκ πήρε τη νίκη στον αγώνα της πρώτης κατηγορίας.

Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο ο Ζάνε Βέιρ από την Ιταλία αναδείχθηκε νικητής στην σφαιροβολία με 21,59 μέτρα, ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τη χώρα του σε τροχιά τίτλου στο ομαδικό επίπεδο. Ο Κροάτης Φίλιπ Μιχάλιεβιτς από την Κροατία και τη δεύτερη κατηγορία ήταν δεύτερος με 21,33 μέτρα ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Βρετανός Σκοτ Λίνκολν με 21,10, επίδοση που αποτελεί και την καλύτερή του στην σεζόν.

Ο Τιερί Εντικουμβενάγιο πήρε τον τίτλο για την Ισπανία στα 5.000 μέτρα μετά από μία δυναμική επίθεση στον τελευταίο γύρο. Ο μοναδικός που κατάφερε να τον ακολουθήσει ήταν ο Σουηδός Αντρέας Άλμγκρεν ο οποίος τερμάτισε με διαφορά 22 εκατοστών του δευτερολέπτου. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Ιταλός Γιεμαβεμπερχάν Κρίπα.

Στο φώτο-φίνις κρίθηκε η νίκη στα 1.500 μέτρα με την Ισπανίδα Έσθερ Γκερέρο να επικρατεί με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, της Ολλανδής Μαρίσα Ντάμινκ ενώ ήταν 5η μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο.

Νικήτρια στο μήκος αναδείχθηκε η Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς από την Σερβία από τη δεύτερη κατηγορία με άλμα στα 6,82 μέτρα. Νικήτρια στην πρώτη κατηγορία η Γαλλίδα Χίλαρι Κπατσά που με 6,75 μέτρα πήρε τη δεύτερη θέση ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα Λαρίσα Ιαπιτσίνο με 6,66 μέτρα.

H Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ επικράτησε στο αγώνισμα του ύψους καθώς η Ουκρανή από τη δεύτερη κατηγορία πέρασε τα 1,97 μέτρα. Το αργυρό μετάλλιο πήρε η Ρουμάνα Ντανιέλα Στάντσιου, επίσης από τη δεύτερη κατηγορία, με 1.94 ενώ κορυφαία της πρώτης κατηγορίας ήταν η Γαλλίδα Ναβάλ Μενικέ με 1,92, επίδοση που της απέφερε το χάλκινο μετάλλιο.

O Γερμανός Γιούλιαν Βέμπερ πήρε τη νίκη στον ακοντισμό με επίδοση στα 86,26 μέτρα ενώ οι αθλητές που τον ακολούθησαν προήλθαν από τη δεύτερη κατηγορία με τον Λιθουανό Έντις Ματουσεβίτσιους και τον Ουκρανό Αρτούρ Φέλφνερ να έχουν επίδοση στα 84,22 και 82,24 μέτρα και να παίρνουν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Στο τελευταίο χρονικά αγώνισμα του προγράμματος, τη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα, ο τίτλος πήγε στην Τσεχία καθώς οι Ματέι Κρίσεκ, Τερέζα Πελτριζίλκοβα, Βιτ Μίλερ και Λάντα Βόντροβα έφτασαν στο χρυσό με 3:12.34. Με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου το αργυρό μετάλλιο πήρε η διοργανώτρια Πολωνία με τους Μακς Ζβεντ, Άνα Κιελμπασίνκα, Ιγκόρ Μπαγκατσίνσκι και Νατάλια Κάτσμαρεκ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου το Βέλγιο με τους Τζόναθαν Σακούρ, Καμίλ Λάους, Ντίλαν Μπορλέ και Σίνθια Μπολίνγκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος