fbpx

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Τα μετάλλια της ημέρας

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Τα μετάλλια της ημέρας

Ο Ελβετός Τζέισον Τζόζεφ πήρε το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο της ημέρας στον στίβο στα 110 μέτρα εμπόδια.

 Ο Τζόζεφ σταμάτησε το χρονόμετρο στα 13,12 δευτερόλεπτα ενώ ο Κύπριος Μίλαν Τράικοβιτς, ερχόμενος από τη δεύτερη κατηγορία, πήρε το αργυρό μετάλλιο με 13,38 με τον Ισπανό Ενρίκε Λόπις να κάνει δικό του το χάλκινο με 13,44.

Στην σφυροβολία ανδρών ο κάτοχος του τίτλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Βόιτσιεχ Νοβίτσκι, πήρε τη νίκη μπροστά στο κοινό της χώρας του με 79,61 μέτρα. Ο Ουκρανός Μιχάιλο Κόχαν ήταν δεύτερος με 77,03 μέτρα και τρίτος ο Νορβηγός Τόμας Μάρνταλ με 76,50 μέτρα.

H οικοδέσποινα Πολωνία πανηγύρισε νέα επιτυχία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πία Σκρισόφσκα που νίκησε στα 100 μέτρα εμπόδια με 12,77 αφήνοντας δεύτερη την Ολλανδή Ναντίν Φίσερ με 12,81. Την 3η θέση πήρε η Σάρα Λάβιν από την Ιρλανδία.

H έκπληξη ήρθε στα 800 μέτρα γυναικών καθώς οι τρεις πρώτες αθλήτριες ήρθαν από τη δεύτερη κατηγορία. Νικήτρια η Ουκρανή Νατάλια Κρολ με 1:59.77 η οποία άφησε πισω της τις Μπιάνκα Κέρι από την Ουγγαρία και την Σλοβάκα Γκαμπριέλα Γκαγιάνοβα με διαφορά τριών και 15 εκατοστών του δευτερολέπτου αντίστοιχα.

 Νικητής στα 1.500 μέτρα ανδρών αναδείχθηκε ο Ισπανός Μοχάμεντ Κατίρ καθώς ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σημείωσε ρεκόρ πρωταθλήματος με 3:36.95. Δεύτερος ο Πορτογάλος Ισαάκ Ναντέρ και τρίτος ο Νιλς Λάρος από την Ολλανδία.

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Φινλανδία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο να παίρνει την πρώτη θέση στο επί κοντώ με 4,71 μέτρα στην πρώτη της προσπάθεια και να επικρατεί για ένα εκατοστό της Σλοβένας Τίνα Σουτέι με την Αντζέλικα Μόζερ από την Ελβετία να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο. Για την Σλοβενία αυτό ήταν το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η Γερμανίδα Καρολίνα Κράφτσικ πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα εμπόδια με επίδοση 54,47 ενώ δεύτερη ήταν η Αγιομίντε Φολορούνσο από την Ιταλία η οποία σταμάτησε το χρονόμετρο στα 54,79 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο πέτυχαν την καλύτερη επίδοσή τους στην σεζόν ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε σε 54,97 η Ολλανδή Κατελάιν Πέτερς.

Η Ζολίν Μαλίγκα Μπούμκβο από το Βέλγιο είναι αθλήτρια της σφαιροβολίας και κλήθηκε να αντικαταστήσει την τραυματισμένη συμπατριώτισσά της Άνε Ζάγκρε στα 100 μέτρα εμπόδια δίνοντας δύο βαθμούς στην ομάδα της με επίδοση 32,81 που φυσικά αποτελεί ατομικό ρεκόρ, κάτι που εντυπωσίασε και τον θρυλικό Μάικλ Τζόνσον.

Στη δισκοβολία ανδρών ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Κρίστιαν Τσεχ από την Σλοβενία, επικράτησε του κατόχου του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, του Ντάνιελ Σταλ από την Σουηδία. Ο Τσεχ είχε επίδοση 69,94 ενώ ο Σταλ 67,25 με το χάλκινο μετάλλιο να πηγαίνει στον Λιθουανό Άντριους Γκούτζιους με 64,94.

Ο Ιταλός Αλεσάντρο Σιμπίλιο αναδείχθηκε νικητής στα 400 μέτρα εμπόδια με 48,14 επικρατώντας του Εσθονού Ράσμους Μάγκι που είχε επίδοση 48,63 ενώ τρίτος με 48,84 ήταν ο Τούρκος Ισμαϊλ Νεζίρ.

Η Ολλανδία επικράτησε στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη σκυταλοδρομία με τις Εκνκέτια Σέντο, Λίκε Κλάγιερ, Τζαμίλ Σάμουελ και Τάσα Τζίγια να νικούν στα 4Χ100 με 42,61 δευτερόλεπτα. Πολωνία και Ισπανία με επίδοση 42,97 και 43,13 κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η Μαρίνα Μπεχ-Ρόματσουκ από την Ουκρανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια, πήρε τη νίκη στο τριπλούν με επίδοση στα 14,58 μέτρα. Η Τούγκα Ντανισμάζ από την Τουρκία σημείωσε εθνικό ρεκόρ με 14,16 και πήρε το αργυρό μετάλλιο ενώ το χάλκινο έκανε δικό της με 14,09 η Οτάβα Τσεστονάρο από την Ιταλία.

Το τελευταίο χρονικά χρυσό μετάλλιο στο Χορζόφ πήγε στη Γερμανία με τους Γιούλιαν Βάγκνερ, Μάρβιν Σούλτε, Τζόσουα Χάρτμαν και Γιάνικ Βολφ να επικρατούν στα 4Χ100 μέτρα με 38,34 δευτερόλεπτα. Με διαφορά 13 εκατοστών του δευτερολέπτου τερμάτισαν οι Λορέντσο Πάτα, Σαμουέλε Τσεκαρέλι, Μάρκο Ρίτσι και Φίλιπο Τόρτου για την Ιταλία ενώ το βάθρο έκλεισε η Ολλανδία με τους Τσάβι Μο Αγιόκ, Ταϊμίρ Μπουρνέτ, Χένσλεϊ Παουλίνα και Ράφαελ Μπουζού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος