fbpx

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Βρήκαν κάτοχο τα πρώτα μετάλλια

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Βρήκαν κάτοχο τα πρώτα μετάλλια

Η απονομή των πρώτων μεταλλίων στον στίβο των Ευρωπαϊκών Αγώνων της Πολωνίας έχει αρχίσει για τα καλά.

 Η ημέρα εξελίχθηκε πολύ καλά για την Ιταλία με την Σάρα Φαντίνι να σημειώνει την καλύτερη φετινή της επίδοση στην σφυροβολία με 73,26 μέτρα και να επικρατεί της Φινλανδής Σίλια Κόσονεν που είχε επίδοση 72,34. Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Πολωνή Μαλβίνα Κόπρον πήρε και σε αυτή την περίπτωση την 3η θέση με 71,18 μέτρα.

Η επόμενη επιτυχία για την Ιταλία ήρθε στα 5.000 μέτρα γυναικών με τη Νάντια Μπατοκλέτι να νικά με διαφορά 4,40 δευτερολέπτων τη Βρετανίδα Χάνα Νούταλ ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Αγουέδα Μάρκες από την Ισπανία.

Στα 400 μέτρα γυναικών η Ολλανδή Φέμκε Μπολ έφτασε στο χρυσό μετάλλιο σε 49,82 δευτερόλεπτα αφήνοντας δεύτερη την Νατάλια Κάτσμαρεκ από την Ολλανδία ενώ το χάλκινο πήρε η Σίνθια Μπολίνγκο από το Βέλγιο.

Η Οριόλ Ντόνγκμο από την Πορτογαλία ήταν η νικήτρια στην σφαιροβολία με 19,07 μέτρα αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανίδα Γιεμίσι Ογκουνλέβε που είχε επίδοση στα 18,85 μέτρα. Στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η Αξελίνα Γιόχανσον είχε επίδοση στα 18,32 μέτρα και επικράτησε για 5 εκατοστά της Ολλανδής Τζέσικα Σίλντερ που είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Νορβηγός Χάβαρντ Μπένταλ Ίνγκβαλντσεν έγινε ο πρώτος χρονικά άνδρας που πήρε χρυσό μετάλλιο επικρατώντας στα 400 μέτρα με 44,88 δευτερόλεπτα. Δεύτερος με 45,05 ήταν ο Πορτογάλος Ζοάο Κοέλιο με επίδοση που αποτελεί εθνικό ρεκόρ ενώ μετά από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου ακολούθησε ο Ολλανδός Λιμάρβιν Μπονεβάτσια.

Ο Ισπανός Ντάνιελ Άρτσε ήταν ο νικητής στα 3.000 μέτρα στιπλ με επίδοση 8:25.88, επικρατώντας με διαφορά 39 εκατοστών του δευτερολέπτου του Έμιλ Μπλόμπεργκ από την Σουηδία ενώ το χάλκινο μετάλλιο έκανε δικό του ο Βρετανός Ζακ Σέντον.

Τον τίτλο με την καλύτερη επίδοση στη χρονιά πήρε στη δισκοβολία η Κρίστιν Πούντεντς. Η Γερμανίδα, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε επίδοση 66,84 μέτρων και επικράτησε με άνεση της Ιταλίδας Ντέζι Οσάκουε που έστειλε το δίσκο στα 64,35 μέτρα. Την 3η θέση πήρε η κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, η Γαλλίδα Μελίνα Ρομπέρ-Μισόν με 64,21 μέτρα.

Τη νίκη μπροστά στο κοινό της χώρας της πανηγύρισε στα 100 μέτρα η Έβα Σβόμποντα καθώς η Πολωνή πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης με 11,09 δευτερόλεπτα. Η Ράνι Ρόσιους με ατομικό ρεκόρ 11,20 πήρε το χάλκινο μετάλλιο ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Εκνέτια Σίντο από την Ολλανδία.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Σαμουέλε Τσεκαρέλι πήρε το χρυσό μετάλλιο ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ με 10,13 δευτερόλεπτα. Πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μέτρα του κλειστού στίβου, ο Ιταλός επιβλήθηκε για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου του Ολλανδού Ράφαελ Μπούζου ενώ τρίτος ήταν ο Βρετανός Τζερεμάια Άζου που ήταν επίσης στο φώτο-φίνις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος