fbpx

Με παγκόσμιους πρωταθλητές του επί κοντώ το Fly Olympia, το μίτινγκ του Εμμανουήλ Καραλή στην Αρχαία Ολυμπία

Με παγκόσμιους πρωταθλητές του επί κοντώ το Fly Olympia, το μίτινγκ του Εμμανουήλ Καραλή στην Αρχαία Ολυμπία

Σημαντική ανταπόκριση από τοπ ονόματα του επί κοντώ θα έχει το διεθνές μίτινγκ Fly Olympia, το οποίο διοργανώνει ο Εμμανουήλ Καραλής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 18 Ιουνίου.

Το street pole vault event στον εμβληματικό χώρο θα φιλοξενήσει επικοντιστές με διεθνείς περγαμηνές και φιλοδοξεί να προσφέρει και φέτος συναρπαστικές στιγμές.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο μίτινγκ. Ο Πολωνός αθλητής έχει ρεκόρ 5.93μ..

Επίσης για δεύτερη φορά θ’ αγωνιστεί στη διοργάνωση ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20, Άνθονι Αμμιράτι. Ο νεαρός Γάλλος, που έχει ρεκόρ 5.81μ., είχε κατακτήσει την 1η θέση πέρσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Κάλι.

Ένας ακόμα Γάλλος, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Καραλή για το Fly Olympia, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 Έθαν Κορμόν. Το 2021 ο νεαρός πρωταθλητής είχε επικρατήσει στο Ευρωπαϊκό του Ταλίν κι έχει ρεκόρ 5.82μ.. Παράλληλα, τα αδέλφια Κολέ θα έρθουν ξανά στο μίτινγκ. Ο Τιμπό (5.82μ.) και ο Ματιέ (5.74μ.) Κολέ, θα συμμετάσχουν στον αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μάλιστα, πέρυσι, ο Τιμπό Κολέ είχε κατακτήσει τη 2η θέση στον αγώνα.

Από ελληνικής πλευράς, τον Εμμανουήλ Καραλή θα συμπληρώσει ο Γιάννης Ρίζος. Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ, που έχει ατομικό ρεκόρ 5.60μ., θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση και θα επιδιώξει μεγάλα άλματα. Αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν ήδη επιβεβαιωθεί και οι συμμετοχές των Μπεν Μπρόεντερς, Κλαούντιο Στέκι και Τζέικομπ Γούτεν.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος