fbpx

Καινοτόμες αλλαγές από τη World Athletics

Καινοτόμες αλλαγές από τη World Athletics

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, η World Athletics, εισάγει την όρο «σύντομη πίστα» αντικαθιστώντας τον κλειστό στίβο.

Με την παραπάνω αλλαγή η παγκόσμια ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στους στίβους των 200 μέτρων οι οποίοι στο εγγύς μέλλον μπορούν να κατασκευάζονται σε ανοικτό χώρο ή σε προσωρινές εγκαταστάσεις και όχι σε μία παραδοσιακή κλειστή αρένα.

 «Για περισσότερα από 150 χρόνια, ο στίβος χωρίζεται σε ανοικτούς αγώνες, στην στάνταρ οβάλ πίστα των 400 μέτρων και στους κλειστούς, κυρίως σε ψυχρά κλίματα για να παρέχονται ευκαιρίες στους αθλητές από αυτές τις χώρες να αγωνίζονται, συνήθως σε οβάλ 200 μέτρων. Με την πρόοδο των υβριδικών χώρων, κέντρα πόλεων, εμπορικά κέντρα, ο διαχωρισμός γίνεται όλο και πιο δύσκολος», αναφέρει η ομοσπονδία.

«Με τη νέα μορφή ο σύντομος στίβος των 200 μέτρων δεν θα είναι πλέον περιορισμένος στο κλειστό περιβάλλον και θα ανοίξει ένας κόσμος ευκαιριών για τους διοργανωτές να φιλοξενούν τη δράση στις διαθέσιμες εγκαταστάσεις, είτε σε κλειστό είτε σε ανοικτό χώρο, χρησιμοποιώντας στίβους των 200 ή των 400 μέτρων», ήταν το σχόλιο του προέδρου Σεμπάστιαν Κο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος