fbpx

Διεθνές μίτινγκ Λεμεσού: “Πέταξε” στα 8,26μ ο Τεντόγλου στην πρεμιέρα του στην Κύπρο

Διεθνές μίτινγκ Λεμεσού: “Πέταξε” στα 8,26μ ο Τεντόγλου στην πρεμιέρα του στην Κύπρο

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον ανοιχτό στίβο και στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού ο Μίλτος Τεντόγλου, πραγματοποιώντας άλμα στα 8,26μ στην τελευταία του προσπάθεια.

Ο 25χρονος Έλληνας αθλητής είχε την καλύτερη επίδοση με το “καλησπέρα”, κάνοντας άλμα στα 8,25 με την πρώτη προσπάθεια, το οποίο εν τέλει ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη, απλά στην τελευταία του προσπάθεια βελτίωσε την επίδοσή του κατά ένα εκατοστό (8.26μ).

Στο ενδιάμεσο, είχε ένα άκυρο άλμα, μετέπειτα έκανε ένα στα 8,17μ, μετά είχε ένα ακόμα άκυρο, και στο προ-τελευταίο του έφτασε τα 8,22μ, για να ολοκληρώσει με την καλύτερη επίδοσή του. Έτσι, άφησε στη 2η θέση τον Τόμπιας Μόντλερ με 7,96μ., ενώ 3ος έφτασε ο Ανδρέας Πανταζής με 7,44μ.

Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ η Εμμανουηλίδου στα 200μ:

Παράλληλά, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μιας και μέσα σε λίγες ώρες πέτυχε δύο ατομικά ρεκόρ, ενώ ισοφάρισε και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. γυναικών U23.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έφτασε στη 2η θέση στην απόσταση σε 23:18, και ισοφάρισε το ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ανήκει στην Μαρία Μπελιμπασάκη από το 2013.

Παράλληλα βελτίωσε το δικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 23.59, δείχνοντας πως στον μεγάλο της στόχο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Πριν από αυτό το αγώνα, η 20χρονη Ελληνίδα σπρίντερ είχε κάνει και μια εξαιρετική κούρσα στα 100μ, ισοφαρίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, καθώς τερμάτισε σε 11:44 και πήρε την πρώτη θέση.

Στη 2η θέση έφτασε η Μαμπούντου Κόνε από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ την 3η θέση κατέκτησε η Μαγκαλένα Στεφάνοβιτς από την Πολωνία με 11:46.

“Καθάρισε” στο επί κοντώ ο Καραλής:

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε εύκολα τη νίκη στο επί κοντώ στα 5,50 μ και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στα 5,72μ, προσπαθώντας να βελτιώσει το 5,71μ. που σημείωσε πριν λίγες ημέρες στην Πολωνία.

Ο 23χρονος Έλληνας αθλητής είχε καλά άλματα και έδειξε πως σύντομα θα μπορέσει να ανέβει υψηλότερα, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ρομπέρτ Ρενέρ (Σλοβενία) με 5,30 μ. και στην 3η τον Ιβάν Πάραβατς (Κροατία) με 5,20 μέτρα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε 4ος στα ψηλά με 13,75 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, με την κούρσα να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, μιας και ο Αλιούχα τερμάτισε σε 13,48 και ο Μίλαν Τραίκοβιτς ακολούθησε με 13,57.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος