fbpx

Σούπερ Πολυχρονίου με ατομικό ρεκόρ, χαμηλά οι δισκοβόλοι στις ΗΠΑ

Σούπερ Πολυχρονίου με ατομικό ρεκόρ, χαμηλά οι δισκοβόλοι στις ΗΠΑ

Πέρα από τον Κώστα Ζάλτο είχαμε και δεύτερο σφυροβόλο που ξεχώρισε σε αγώνες στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον Νίκο Πολυχρονίου ο οποίος στους αγώνες των δύο αιώνιων αντιπάλων της Καλιφόρνια, του USC και του UCLA, έστειλε τη σφύρα στα 72.58μ και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ μετλα το 71.37μ στις αρχές Απριλίου. Ο 20χρονος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο7 της λίστας του ανοιχτού στο NCAA και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση για να πάρει την πρόκριση για τα τελικά.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τρεις σφυροβόλους πάνω από τα 72.50μ (Ζάλτος – Μενγκλέμπεη – Πολυχρονίου) χωρίς καν να έχουν ρίξει ακόμα ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Το επίπεδο του αγωνίσματος στην Ελλάδα όλο και ανεβαίνει.

Από την άλλη οι Έλληνες δισκοβόλοι στις ΗΠΑ δεν είχαν αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα αυτή τη φορά. Ο νέος κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ ανδρών με 64.90μ, Δημήτρης Παυλίδης, έριξε στο Rock Chalk Classic τρεις βολές λίγο πάνω από τα 55μ με την καλύτερη να μετριέται στα 55.37μ. O Κώστας Μπουζάκης από την άλλη στα Penn Relays δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στις τρεις πρώτες βολές με δύο άκυρες και μία στα 51.23μ και έτσι έμεινε εκτός της πρώτης εννιάδας που έδινε το δικαίωμα για ακόμα τρεις βολές. Στην ίδια διοργάνωση η Σάντυ Παπακώστα κατέκτησε τη 2η θέση στο ύψος με καλύτερο άλμα στο 1.74μ. Στη συνέχεια είχε τρεις χαμένες προσπάθειες στο 1.79μ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος