fbpx

Χαϊτίδου στο ApexSports.gr: «Στόχος να σταθεροποιηθώ πάνω από τα 6.50μ»

Χαϊτίδου στο ApexSports.gr: «Στόχος να σταθεροποιηθώ πάνω από τα 6.50μ»

Η Βασιλική Χαϊτίδου πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο μήκος των γυναικών και πλέον θέλει να ανέβει στο επόμενο σκαλί και να διεκδικήσει με μακρύτερα άλματα την παρουσία της σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η 23χρονη που προπονείται στη Θεσσαλονίκη με το Νίκο Στυλιανίδη φέτος άλλαξε κατηγορία και πλέον ανήκει στις γυναίκες. Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας της με δεδομένο ότι σημείωσε 8/10 καλύτερες επιδόσεις της με αποκορύφωμα το 6.49 (1.5) στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας. Συμμετείχε επίσης στις πρώτες της διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα ανδρών/γυναικών: τους μεσογειακούς αγώνες του Οράν όπου κατέκτησε την 6η θέση και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου όπου κατέκτησε τη 16η θέση. Παράλληλα κατέκτησε τους τίτλους στα πανελλήνια πρωταθλήματα κλειστού και ανοιχτού, ενώ διατήρησε το σερί με την κατάκτηση και του τίτλου του κλειστού του 2023.

Με όπλο την ταχύτητά και το εκρηκτικό πάτημα στη βαλβίδα η Χαϊτίδου θέλει ακόμα καλύτερα άλματα στη σεζόν του ανοιχτού του 2023 και ανυπομονεί να δείξει από τους πρώτους της αγώνες τα αποτελέσματα της προπόνησης που έχει βγάλει.

Για την πρεμιέρα της στον ανοιχτό αλλά και το πρόγραμμα που έχουν δομήσει με τον προπονητή της δήλωσε στο ApexSports.gr τα εξής: «Η προετοιμασία μου έχει πάει πολύ καλά, είμαι υγιής και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες. Θα ξεκινήσουμε με πρώτο αγώνα το Αλεξανδρινό μίτινγκ, στη συνέχεια το διασυλλογικό, μετά κατέβουμε στην Αθήνα για το γυνακείο γκαλά της Φιλοθέης , το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας και στα Παπαφλεσσεια στην Καλαμάτα. Θα κάνουμε και μερικούς αγώνες έξω για να μαζέψω βαθμούς για το ράνκινγκ».

Η προσοχή της θα επικεντρωθεί στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων οι οποίες όμως μπορούν να φέρουν και συμμετοχή στα μεγάλα ραντεβού: «Βασικός μου στόχος για φέτος είναι πλέον να σταθεροποιηθω πάνω από τα 6.50μ ώστε να έρθει και μια μεγαλύτερη επίδοση. Εννοείται ότι έχω στο μυαλό μου το ευρωπαϊκό ομάδων στη Σιλεσία και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος