fbpx

Στα Drake Relays ο Ζάλτος, στα Penn Relays Μπουζάκης και Παπακώστα

Στα Drake Relays ο Ζάλτος, στα Penn Relays Μπουζάκης και Παπακώστα

Τρεις ελληνικές συμμετοχές μεταξύ των Ελλήνων που σπουδάζουν στις ΗΠΑ θα έχουμε στα δύο περίφημα κολεγιακά μίτινγκ με τη μεγάλη ιστορία.

Τα Penn Relays είναι το πιο παλιό κολεγιακό μίτινγκ των ΗΠΑ αφού διεξάγεται από το 1895, ενώ τα Drake Relays διεξάγονται από το 1910. Μαζεύουν αμφότερα πολλές χιλιάδες κόσμο στις κερκίδες και έχουν καθιερωθεί ως κορυφαία μίτινγκ στίβου όχι μόνο για τον κολεγιακό αθλητισμό αλλά και για επαγγελματίες αθλητές (pro).

Όπως η Σταματία Σκαρβέλη, έτσι και ο Κώστας Ζάλτος θα πάρει θέση στον κλωβό της σφυροβολίας του σταδίου στο Ντε Μόιν της Αιόβα. Η Σκαρβελη βέβαια που δεν είναι πλέον φοιτήτια θα ρίξει δύο μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 27/4, ως προσκεκλημένη στον αγώνα των κορυφαίων γυναικών. Ο Ζάλτος θα ρίξει στον κολεγιακό αγώνα το Σάββατο 29/4 στον 6ο του αγώνα για τη σεζόν. Έχει σταθερότητα πάνω από 70μ και έχει σημειώσει ατομικό ρεκόρ με 73.36μ από τις 24 Μαρτίου.

Στα Penn Relays από την άλλη θα αγωνιστούν το Σάββατο 29/4 ο Κώστας Μπουζάκης (Rutgers) στη δισκοβολία και η Σάντυ Παπακώστα (Geoorgia Tech) στο ύψος. Και οι δύο έχουν σημειώσει ήδη ατομικά ρεκόρ φέτος με 56.38μ και 1.89μ (στον κλειστό) αντίστοιχα και θα κυνηγήσουν επιδόσεις σε αυτό το επίπεδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος