fbpx

Σκαρβέλη στο ApexSports.gr: «Περισσότερο χρόνο στις ΗΠΑ με το νέο μου προπονητή τη φετινή χρονιά»

Σκαρβέλη στο ApexSports.gr: «Περισσότερο χρόνο στις  ΗΠΑ με το νέο μου προπονητή τη φετινή χρονιά»

Λίγες ώρες πριν κάνει την πρεμιέρα της για το 2023 η Σταματία Σκαρβέλη ανοίγει τα χαρτιά της για τη φετινή σεζόν στην οποία υπάρχουν μεγάλα διεθνή ραντεβού όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό ομάδων.

Η κορυφαία Ελληνίδα σφυροβόλος των τελευταίων ετών προέρχεται από μία χρονιά με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς σημείωσε μεν ατομικό ρεκόρ με 71.43μ αλλά στους αγώνες-στόχους της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, δεν έριξε βολές του επιπέδου της και έμεινε εκτός τελικών.

Φέτος προχώρησε σε μία πολύ σημαντική απόφαση αλλαγής προπονητή στις ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε την συνεργασία της με τον Τζον Νιούελ και εντάχθηκε στο γκρουπ του Νέιθαν Οτ, ο οποίος μεταξύ άλλων προπονεί μεταξύ άλλων την παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Αμερικανίδα Μπρουκ Άντερσεν, αλλά και την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μπεατρίς Λάνο.

Όπως έχει αναφέρει το ρεπορτάζ του ApexSports.gr η Σκαρβέλη θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 20/4 στο κολεγιακό μίτινγκ Virginia Challenge και μία εβδομάδα μετά θα πάρει θέση στον κλωβό των Drake Relays σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου με δυνατές αντιπάλους.

Η ίδια μίλησε στο ApexSports.gr για τους επερχόμενους αγώνες της και για την αλλαγή που έχει κάνε φέτος, η οποία έχει φέρει βέβαια αλλαγές κα στην τεχνική της: «Είμαι ενθουσιασμένη για την πρεμιέρα στη Βιρτζίνια και τον αγώνα στα Drake Relays που θα ακολουθήσει αλλά πρέπει να διαχειριστώ τις προσδοκίες που έχω από τον εαυτό μου. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και ξεκίνησα προπονήσεις αργότερα από ότι συνήθως τη φετινή χρονιά λόγω ενός μικρού τραυματισμού στον ιγνυακό τέντοντα και το γλουτό. Ξεκίνησα επίσης να δουλέυω με νέο προπονητή στις ΗΠΑ οπότε έχω κάνει τεχνικές αλλαγές και έχω νέο σύστημα προπόνησης».

Η Σκαρβέλη τα προηγούμενα χρόνια περνούσε μεγάλο διάστημα της σεζόν του ανοιχτού στην Ελλάδα για προπονήσεις, κάτι που φέτος όμως δεν είναι τα πλάνα της. Θα έρθει όμως για ένα μικρό διάστημα στην Ευρώπη στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου προκειμένου να αγωνιστεί στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως τόνισε: «Δεν είμαι 100% σίγουρη για το πότε θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Το πιο πιθανό είναι να έρθω λίγο πριν από το ευρωπαϊκό ομάδων και να παραμείνω μέχρι και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα επιστρέψω πάλι στις ΗΠΑ για προπόνηση. Θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο να είμαι κοντά με το νέο μου προπονητή όσο το δυνατόν περισσότερο τη φετινή χρονιά εφόσον ακόμα μαθαίνω τον τρόπο προπόνησης και την τεχνική που ακολουθεί».

Ο πρώτος της αγώνας στο Virginia Challenge ξεκινάει στις 00:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 21/4 σε ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος