fbpx

Μαραθώνιος Βοστώνης: Ήττα Κιπτσόγκε, θρίαμβος Τσεμπέτ

Μαραθώνιος Βοστώνης: Ήττα Κιπτσόγκε, θρίαμβος Τσεμπέτ

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε τελικά ήταν ακόμα ένα θύμα της «κατάρας της Βοστώνης». Προέθεσε απλά το όνομά του στη λίστα των θρύλων του τρεξίματος που δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη στον αντικειμενικά δύσκολο μαραθώνιο με την εναλλαγή ανηφόρας-κατηφόρας.

Ο σπουδαίος Κιπτσόγκε αρκέστηκε στην 6η θέση με χρόνο 2:09:23, τερματίζοντας 3:29 μετά το νικητή. Αυτή είναι η μόλις τρίτη ήττα σε μαραθώνιο στην καριέρα του αθλητή που χαρακτηρίζεται δικαίως ως ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. Οι άλλες δύο φορές που είχε ηττηθεί ήταν στο μαραθώνιο του Βερολίνου το 2013 (η 2η κούρσα της καριέρας του) στον οποίο είχε κατακτήσει τη 2η θέση πίσω από τον Γουίλσον Κίπσανγκ και στο μαραθώνιο του Λονδίνου το 2020 στον οποίο είχε πάρει την 8η θέση.

Η νίκη πάντως παρέμεινε στην Κένυα χάρη στον 34χρονο Έβανς Τσεμπέτ, ο οποίος υπερασπίστηκε τον τίτλο που κέρδισε πέρυσι (όπως και τον τίτλο της Νέας Υόρκης) και εξελίσσεται σε σπεσιαλίστα των δύο δυσκολότερων διαδρομών των μέιτζορ μαραθωνίων. Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο σχετικά άσημος 27χρονος Γκάμπριελ Γκίι από την Τανζανία που «έκλεψε» στον τερματισμό τη 2η θέση από τον Κενυάτη Μπένσον Κιπρούτο με 2:06:04 έναντι 2:06:06.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος