fbpx

Κάτω από 3 ώρες στον τρίτο της μαραθώνιο η Βασιλείου

Κάτω από 3 ώρες στον τρίτο της μαραθώνιο η Βασιλείου

Εξαιρετική εμφάνιση σημείωσε η Άννα Βασιλείου στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία η οποία συνδυάστηκε με νέο ατομικό ρεκόρ κάτω από τις 3 ώρες.

Η Άννα Βασιλείου αποφάσισε να κρεμάσει τα spikes της το 2020 λόγω του πιεστικού της ωραρίου στην εργασία της (φαρμακοποιός) αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει επιστρέψει στο προσκήνιο μέσα από τη συμμετοχή της σε αγώνες μαραθωνίου, μία απόσταση με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά τον τελευταίο χρονο.

Ξεκίνησε με το μαραθώνιο Κρήτης στα Χανιά το Μάιο του 2022 τον οποίο κατάφερε και να νικήσει με 3:19:20 και μάλιστα με πολύ λίγη προετοιμασία, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να ζήσει την εμπειρία της κλασικής διαδρομής στην Αθήνα. Το Νοέμβριο του 2022 τερμάτισε το Μαραθώνιο της Αθήνας σε νέο ατομικό ρεκόρ 3:08:40. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ίδια που ήθελε να δοκιμαστεί σε μία από τις πλέον γρήγορες διαδρομές με στόχο πλέον έναν καλό χρόνο.

Το είπε και το έκανε τελικά στο Ρότερνταμ όπου την Κυριακή του Πάσχα (16/4) τερμάτισε τα 42.195 μέτρα σε χρόνο 2:55:59 και έσπασε το φράγμα των 3 ωρών για πρώτη φορά στην καριέρα της. Ο επίσημος χρόνος που καταγράφηκε και από την παγκόσμια ομοσπονδία (gun time) είναι 2:56:49. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 2η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για το 2023 στην απόσταση πίσω από το 2:55:30 που σημείωσε την ίδια μέρα η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο στο μαραθώνιο του Ενσκέντε της Ολλανδίας.

Η Βασιλείου τόνισε τα εξής στο ApexSports.gr για την κούρσα της: «Χαίρομαι που κατάφερα να κάνω κάτω από 3 ώρες γιατί ήταν αυτός ο στόχος μου! Επέλεξα το ροτερνταμ γιατί ξέραμε ότι είναι καλή διαδρομή απλά ο καιρός χθες δεν ήταν και πολύ υπέρ μας, τουλάχιστον προσωπικά για εμένα», ενώ τόνισε πως για τους στόχους που θα θέσει στη συνέχεια είναι ακόμα νωρίς: «Προς το παρόν θα ξεκουραστώ και θα δω στη πορεία σε τι αγώνες θα πάρω μέρος».

Ακολουθούν τα περάσματα της Βασιλείου:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος