fbpx

Δημάκο προτείνει ο ΣΕΓΑΣ για την European Athletics, 10/33 οι υποψηφιότητες γυναικών

Δημάκο προτείνει ο ΣΕΓΑΣ για την European Athletics, 10/33 οι υποψηφιότητες γυναικών

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, ο Παναγιώτης Δημάκος θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία σε θέση ευθύνης εντός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου στις εκλογές που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 22/4 στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στις εκλογές θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά ο Βούλγαρος Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ με τον Τσέχο Λίμπορ Βαρχάνικ για την θέση του προέδρου.

Πέντε ακόμα θα παλέψψουν για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων. Η επί χρόνια τεχνική διευθύντρια της βρετανικής ομοσπονδίας και υπεύθυνη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2017, Αλεξάντερ Τσέρι και ο αντιπρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Ζαν Γκράσια θέλουν να επανεκλεγούν στη θέση του αντιπροέδρου. Η πρώτη μαζί με τη Σουηδέζα Καρίν Γκρούτε Μόβιν θα εκλεγούν σίγουρα για να τηρήσουν τον κανονισμό για τη γυναικεία εκπροσώπηση στην προεδρία και την αντιπροεδρία.

Ο Γκράσια θα δώσει με τους υπόλοιπους δύο υποψήφιους για την 3η θέση, από τους οποίους ξεχωρίζει με διαφορά ο Ούγγρος Μάρτον Γκιουλάι, ο οποίος έχει αναλάβει γενικός διευθυντής στην οργανωτική επιτροπή του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Ο τελευταίος υποψήφιος είναι ο Φινλανδός Άντι Πιλακόσκι.

Για τις 13 θέσεις των μελών του συμβουλίου έχουν δηλώσει υποψηφιότητα 26 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Δημάκος για την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 33 υποψηφιότητες για τις 17 θέσεις ευθύνης στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία μόλις οι 10 είναι από γυναίκες, 2 για θέση αντιπροέδρου και 8 για θέση μέλους του συμβουλίου, πράγμα που δείχνει ότι ο ευρωπαϊκός στίβος πρέπει να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τις πολιτικές για την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων. Υπάρχει πολιτική ελάχιστου αριθμού υποψηφιοτήτων απο γυναίκες, αλλά ο αυτός δεν πλησιάζει το 50% ανά κατηγορία. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Στίβου έχει ξεκινήσει και η χώρα μας είναι έτοιμη να ανανεώσει τη θητεία της στο συμβούλιο της ΕΑ, μέσω του Παναγιώτη Δημάκου. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ μετρά ήδη δύο επιτυχημένες θητείες στο συμβούλιο της ΕΑ και το Σάββατο 22 του μηνός διεκδικεί για τρίτη φορά θέση στο σώμα.

Ο Δημάκος δεν αποτελεί απλώς μέλος του συμβουλίου της ΕΑ, αλλά κατέχει τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Δρόμου και Βουνού της ΕΑ και έχει σημαντική παρουσία στη λήψη αποφάσεων και στις δράσεις που γίνονται στο δρομικό κίνημα. Ο Δημάκος θα ταξιδέψει στη Σερβία με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που θα ψηφίσει εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας στις εκλογές της ΕΑ. Η υποψηφιότητα Δημάκου στηρίζεται ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στις εκλογές της ΕΑ είναι ο πρόεδρος Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο αντιπρόεδρος, Λίμπορ Βαρχάνικ. Παράλληλα με τις εκλογές της Ευρωπαϊκής θα γίνουν κι εκείνες της Βαλκανικής Ένωσης. Ο ΣΕΓΑΣ έχει ισχυρή θέση στην ΑBAF εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσει να έχει, αφού αναμένεται να έχει στο συμβούλιο δύο μέλη. Ο ΣΕΓΑΣ επέλεξε να προτείνει ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Λάμπρο Παπακώστα, ενώ μέλος του συμβουλίου θα παραμείνει ο Παναγιώτης Δημάκος, ως εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο Παπακώστας είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο ύψος και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές με διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις. Ο Παναγιώτης Δημάκος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, κάτοχος PhD, εδώ και πολλά χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, καθώς κι επί σειρά ετών αντιδήμαρχος στην Καλλιθέα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος