fbpx

Παυλίδης: «Αν έρθει η πρόκριση για το παγκόσμιο θα είναι ευχάριστο, δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια»

Παυλίδης: «Αν έρθει η πρόκριση για το παγκόσμιο θα είναι ευχάριστο, δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια»

Ακόμα ο φίλαθλος κόσμος του ελληνικού στίβου είναι μουδιασμένος από το πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία ανδρών, ένα ρεκόρ που είχε απειληθεί μόλις μία φορα από το 2002 που σημειώθηκε από το Σάββα Πανάβογλου. Υπαίτιος για αυτό ήταν ο Δημήτρης Παυλίδης, ένας 19χρονος από το Κιλκίς που γαλουχήθηκε στο στίβο από τον πατέρα και προπονητή του Αλέξανδρο Παυλίδη και είχε δείξει ήδη ότι θα πρωταγωνιστήσει στο αγώνισμα από τις ηλικιακές κατηγορίες. Μετά από μία γεμάτη περσινή χρονιά που έκλεισε με την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Κάλι ο Παυλίδης αναχώρησε για τις ΗΠΑ για τη 2η χρονιά των σπουδών του με αθλητική υποτροφία και την πρώτη ως νέος. Σε κολεγιακούς αγώνες του πανεπιστημίου του, τα 100α Kansas Relays, εκτόξευσε το δίσκο στα 64.90μ και έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και νέων ανδρών (Κ23), ενώ είναι από πέρυσι και ο κάτοχος του ρεκόρ των εφήβων με 61.77μ με τον δίσκο των 1.75κ.

Η αλλαγή προπονητή στην αρχή της χρονιάς στο πανεπιστήμιο του Kansas ήταν καθοριστική για τη συνέχεια όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα. Ο νέος προπονητής του Παυλίδη είναι ο Doug Reynolds, ο οποίος πήγε στο Κάνσας έχοντας πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις στο NCAA στο αγώνισμα της δισκοβολίας και των ρίψεων γενικότερα. Για το νέο του προπονητή ο Παυλίδης τόνισε στο ΣΕΓΑΣ τα εξής: «Αρχικά αυτή την χρόνια άλλαξα προπονητή εδώ στην Αμερική, επειδή ο προηγούμενος που είχα έφυγε. Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός με τον καινούργιο προπονητή, αλλά δεν άργησα να αλλάξω γνώμη και να τον εμπιστευτώ και να δουλέψουμε σκληρά μαζί . Όποτε πιστεύω η αλλαγή αυτή σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να έρθουν τα θετικά φετινά αποτελέσματα».

Η επίδοση που σημείωσε ακόμα δε χωράει ούτε στο δικό του μυαλό, όπως δήλωσε στο ApexSports.gr: «Δεν περίμενα αυτή την επίδοση για να είμαι ειλικρινής. Ήξερα ότι είμαι έτοιμος να ρίξω πάνω από 60μ αλλα δεν περίμενα το 64.90μ», ενώ για το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας, πρόσθεσε: «Δεν αλλάζει κάτι, έχω μια καλή επίδοση αλλα δεν επαναπαύομαι, θα παω και θα κυνηγήσω το καλύτερο όπως πάντα. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια». Η επίδοσή του είναι τέτοια που όλοι σκέφτηκαν απευθείας πως το καλοκαίρι του 2023 θα έχουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στη Βουδαπέστη ελληνική εκπροσώπηση στο αγώνισμα. Για αυτή την προοπτική διατηρεί αρκετά προσγειωμένη στάση και αρκέστηκε να πει το εξής: «Αν έρθει και η πρόκριση για το παγκόσμιο μέσω του ράνγκινγκ θα είναι κάτι πολύ ευχάριστο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος