fbpx

Σε δυνατό αγώνα στα Drake Relays η Σκαρβέλη

Σε δυνατό αγώνα στα Drake Relays η Σκαρβέλη

Την Πέμπτη 27 Απριλίου θα κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της η Σταματία Σκαρβέλη η οποία θα αγωνιστεί σε πολύ δυνατό αγώνα κατηγορίας silver του continental tour της World Athletics. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:45 στο Ντι Μόιν της Αϊόβα, δηλαδή στις 00:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/4 σε ώρα Ελλάδας.

Η Ελληνίδα σφυροβόλος θα αγωνιστεί κόντρα σε πολύ μεγάλα ονόματα και από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ευρώπη, με πρώτη και καλύτερη την παγκόσμια πρωταθλήτρια και φίλη της, Μπρουκ Άντερσεν, η οποία με 79.02μ είναι η τέταρτη καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών. Από τη Γηραιά Ήπειρο μαζί με τη Σκαρβέλη θα αγωνιστούν η Νορβηγίδα Μπεατρίς Λάνο (ατομικό ρεκόρ 72.10μ) και η Λιθουανή Άγκνε Λουκοσεβιτσιούτε (ατομικό 66.09μ). Εκτός από την Άντερσεν για τις ΗΠΑ θα αγωνιστούν η Ανέτ Ετσικουνγουόκε (ατομικό 75.49μ), η Τζανία Στιούαρτ (ατομικό 75.43μ), η Μάγκι Γιούεν (ατομικό 75.04μ) και η Αλίσα Γουίλσον (ατομικό 74.78μ). Με τη λίστα ονομάτων που έχουν εξασφαλίσει οι διοργανωτές θεωρείται βέβαιο ότι θα καταρριφθεί και το ρεκόρ διοργάνωσης που είναι το 72.51μ της Μπρίτανι Ράιλι από το μακρινό 2007.

Η Σκαρβέλη αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στη λίστα πρόκρισης για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης καθώς από τις 30 Ιουλίου που ξεκίνησε η περίοδος πρόκρισης έχει αγωνιστεί μόνο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου όπου έμεινε εκτός τελικού με 67.13μ. Με τους αγώνες όμως που θα κάνει από εδώ και πέρα στον ανοιχτό του 2023 αναμένεται να συμπληρώσει την πεντάδα αγώνων που χρειάζεται για να μπει στις 36 που θα πάρουν την πρόκριση για τη Βουδαπέστη, είτε μέσω ορίου (73.60μ) είτε μέσω ράνκινγκ. Πέρα από τα Drake Relays έχει σίγουρα στο πρόγραμμά της το πανελλήνιο πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό όμάδων στην Πολωνία που λόγω κατηγορίας έχουν υψηλή επιιπρόσθετη βαθμολόγηση ως προς τη θέση (placing score).

Τα Drake Relays θα διεξαχθούν για 113η φορά στην ιστορία τους (ξεκίνησαν το 1910) και όπως πάντα θα λάβουν χώρα στα τέλη του Μαρτίου, μεταξύ 26-29. Παρόλα αυτά οι αθλητικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα, την Κυριακή 23/4, ενώ την Τρίτη 25/4 θα διεξαχθεί και το Εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ συγκεκριμένα στην απόσταση του μιλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος