fbpx

Στις εγκεκριμένες από τη World Athletics διοργανώσεις η αναγνώριση ορίων για το ευρωπαϊκό Κ20/Κ23

Στις εγκεκριμένες από τη World Athletics διοργανώσεις η αναγνώριση ορίων για το ευρωπαϊκό Κ20/Κ23

Παλιότερα υπήρχαν συγκεκριμένες διοργανώσεις-κριτήρια για την επίτευξη των ορίων για τα διεθνή πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες αναφέρονταν στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ μαζί με το παράθυρο επίτευξης των επιδόσεων.

Πλέον η επιτροπή του υψηλού αθλητισμού έχει αλλάξει τα δεδομένα. Ενώ για το ευρωπαϊκό Κ20 στο Ισραήλ και το ευρωπαϊκό Κ23 στη Φινλανδία έχει αναφερθεί το παράθυρο επίτευξης ορίων (1/1 -27/7 για το Κ20 και 1/1 – 3/7 για το Κ23) δεν έχουν καθοριστεί ακόμα με σαφήνεια οι διοργανώσεις στις οποίες θα αναγνωριστεί επίσημα από το ΣΕΓΑΣ η επίτευξη ορίων.

Συγκεκριμένα για το ευρωπαϊκό Κ23 στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρεται το εξής:

«Όλες οι επιδόσεις πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε αγώνες που έχουν οργανωθεί ή εγκριθεί από την WA, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ή της Εθνικές Ομοσπονδίες και είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς της WA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να θέσει επιπλέον κριτήρια για την αποδοχή των αποτελεσμάτων βάση των ορίων πρόκρισης, με σκοπό  να διατηρήσει την ακεραιότητα»

Όρια και προϋποθέσεις συμμετοχής ευρωπαϊκού Κ23 – ΣΕΓΑΣ

Από την άλλη για το ευρωπαϊκό Κ20 στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρεται το εξής:

«Προτείνεται η συγκρότηση της ομάδας να γίνει από αθλητές-τριες οι οποίοι-ες έχουν επιτύχει τα όρια εντός της περιόδου που ορίζει η ΕΑ και τα επιβεβαιώνουν στους αγώνες – κριτήρια που θα θεσπίσει η ΕΠ.Υ.Α. Επομένως, για την συμμετοχή στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προτείνεται η επίτευξη του ορίου και η επιβεβαίωση αυτού στους αγώνες – κριτήρια που θα θεσπίσει η ΕΠ.Υ.Α.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή ή της αθλήτριας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 είναι και η συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 2023.

Για τα όρια που θα επιτευχθούν στον κλειστό στίβο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, είναι να επιβεβαιώσουν αυτά και κατά την διάρκεια των αγώνων του ανοικτού στίβου έως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Κ20»

Όρια και προϋποθέσεις συμμετοχής ευρωπαϊκού Κ20 – ΣΕΓΑΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ApexSports.gr η εισήγηση που θα συζητηθεί είναι να αναγνωριστούν τα όρια που θα επιτευχθούν στις ελληνικές διοργανώσεις που έχουν ενταχθεί στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Σε αυτές συγκαταλέγονται όλα τα εθνικά πρωταθλήματα αλλά και τα περισσότερα γνωστά ελληνικά μίτινγκ. Ερωτηματικό υπάρχει για το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 και Α/Γ που επίσης είναι στο καλεντάρι της World Athletics και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστούν και επιδόσεις σε μικρότερου βεληνεκούς ελληνικά μίτινγκ χωρίς στα οποία θα υπάρχει τεχνικός υπεύθυνος-επόπτης από το ΣΕΓΑΣ για να πιστοποιήσει ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις αναγνώρισης επιδόσεων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος