fbpx

Το Μαραθώνιο του 1984 θυμήθηκε η Άντερσεν – Σις (vid)

Το Μαραθώνιο του 1984 θυμήθηκε η Άντερσεν – Σις (vid)

Η Γκαμπριέλ Άντερσεν-Σις είναι ένα από τα λίγα πρόσωπα που έχουν παρουσιάσει το πνεύμα και το θρύλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Η ίδια μίλησε στο Eurosport για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «The Power of Sport» για εκείνη τη δραματική ημέρα στο Λος Άντζελες το 1984. Ήταν 5 Αυγούστου σε μία σχετικά καλή ημέρα με 20 βαθμούς Κελσίου και η Ελβετο-Αμερικανίδα θυμήθηκε τα όσα σκεφτόταν.

«Ήμουν νευρική, όπως όλες οι άλλες, αλλά πάντα ανησυχούσα για τη ζέστη και την υγρασία, οπότε στρατηγική μου ήταν να κινηθώ αρκετά συντηρητικά», είπε. «Το πρώτο κομμάτι δεν ήταν πολύ άσχημο επειδή υπήρχαν κάποια δέντρα. Το χειρότερο είναι όταν βγήκαμε στη λεωφόρο επειδή τα πεζοδρόμια εξέπεμπαν ζέστη».

Χάνοντας τον τελευταίο σταθμό που θα μπορούσε να πάρει νερό η κατάσταση έγινε χειρότερη όταν ο υδράργυρος έφτασε τους 32 βαθμούς Κελσίου. Τα τελευταία μέτρα φάνηκαν εξαιρετικά δύσκολα. Με πολλούς πόνους κατάφερε να αποφύγει την ιατρική φροντίδα και τερμάτισε 20η με χρόνο 2 ωρών 48 λεπτών και 45 δευτερολέπτων, μία επίδοση που ήταν ανώτερη από εκείνη των ανδρών που πήραν τη νίκη στις πρώτες 5 διοργανώσεις.

Η ίδια μπορεί να μην πήρε το χρυσό μετάλλιο αλλά κέρδισε μία θέση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων σε ένα μαραθώνιο που παρακολούθησαν 5,8 εκ. άνθρωποι, αριθμός – ρεκόρ για την εποχή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος