fbpx

Φραντζεσκάκης στο ApexSports.gr: «Αρχές Μαρτίου έριχνα με το ζόρι 60μ, πλέον όμως έχω επιστρέψει σε πολύ καλό επίπεδο»

Φραντζεσκάκης στο ApexSports.gr: «Αρχές Μαρτίου έριχνα με το ζόρι 60μ, πλέον όμως έχω επιστρέψει σε πολύ καλό επίπεδο»

Θα λέγαμε ότι το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά διεθνούς καταξίωσης σε επίπεδο ανδρών για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη αφού στα 22 του χρόνια κατέκτησε την 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν και την 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Ελέω Κωστή Παπαμαρκάκη η τεχνική του κατάρτιση είναι από τις αρτιότερες μεταξύ των κορυφαίων σφυροβόλων του κόσμου καθώς το επιτυχημένο δίδυμο έχει δώσει τεράστια έμφαση στη σωστή τεχνική των βολών. Στη χειμερινή προετοιμασία της σεζόν 2022-2023 έβαλαν μεγάλο όγκο προπόνησης τόσο στο προπονητήριό τους στην Κρήτη όσο και στην προετοιμασία τους στην Κύπρο. Το Φεβρουάριο όμως μία απροσδόκητη αναποδιά τους άλλαξε τον προγραμματισμό. Μετά από την επιστροφή του στα Χανιά ο Φραντζεσκάκης ταλαιπωρήθηκε από πάρεση, ένα είδος νευρικής παράλυσης που επηρεάζει το μισό πρόσωπο, και ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα για εξετάσεις και θεραπείες. Όλη η διαδικασία κράτησε εβδομάδες και ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε αρκετά ενώ είχε και σημαντική απώλεια κιλών.

Αφού αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα επέστρεψε στα Χανιά για να ξεκινήσει σχεδόν από την αρχή το «χτίσιμο» της φυσικής του κατάστασης. Σε αντίθεση με παλιότερα που ήταν ιδιαίτερα αγχώδης, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αντιμετώπισε με ιδιαίτερη ψυχραιμία την κατάσταση και αυτό δείχνει και την παράλληλη εξέλιξη που έχει σημειώσει και σε άλλους τομείς, πέρα από τον καθαρά αγωνιστικό.

Σε δηλώσεις του στο ApexSports.gr ανέφερε τα εξής για την δύσκολη περίοδο που πέρασε: «Πήρα θεωρώ αρκετά ψύχραιμα το πρόβλημα υγείας που με κράτησε πίσω το Φεβρουάριο. Είχα φτάσει αρχές Μαρτίου να ρίχνω με το ζόρι 60 μέτρα, δεν μπορούσα να ρίξω παραπάνω. Το διαχειρίστηκα όμως πολύ καλά. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω 6 μήνες μπροστά μου, είχα ευτυχώς ξεμπερδέψει με το όριο από πέρυσι, κάτι που μετράει πολύ. Μπήκα χαλαρά στην προπόνηση και βήμα-βήμα έχω ανέβει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Πήρα τα σωματικά κιλά που έχασα, ανέβηκα στα βάρη εκεί που ήμουν και μόνο στις βολές είμαι λίγο κάτω από εκεί που θα ήθελα. Αυτή την περίοδο κυνηγάω τους στόχους μου στα μέτρα. Δεν πειράζει όμως, ανοίγω σε ένα μήνα τη σεζόν οπότε έχω χρόνο. Στις 13 του μήνα ξεκινάω με το μίτινγκ της Κένυας, το Kip Keino Classic».

Ο βασικός στόχος του φέτος είναι τα μεγάλα διεθνή ραντεβού με κυριότερο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Μέχρι τη διοργάνωση του Αυγούστου θα κάνει αγώνες και στην Ελλάδα, αλλά ειδικό βάρος θα δώσει στα υψηλού επιπέδου μίτινγκ του εξωτερικού όπου θέλει να συναντήσει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Αυτό ήταν και ένα από τα κλειδιά που οδήγησαν στις περσινές του επιτυχίες καθώς είχε προλάβει να «ζήσει» τους αντιπάλους του στα μεγάλα μίτινγκ αλλά και να τους «απομυθοποιήσει» ως ένα βαθμό πριν από το Γιουτζίν και το Μόναχο. Την πετυχημένη αυτή συνταγή θέλει να ακολουθήσει και φέτος: «Θα αγωνιστώ στους αγώνες που έχουμε φέτος στην Ελλάδα αλλά θα δώσω μεγαλύτερη βάση στους αγώνες του εξωτερικού. Θα κυνηγήσω με το μάνατζέρ μου τη συμμετοχή στους «χρυσούς» αγώνες του κοντινένταλ τουρ και στα τρία ντάμοντ λιγκ που θα έχουν σφυροβολία για να αγωνίζομαι συνέχεια με την ελίτ του κόσμου. Με μία καλή εμφάνιση στην Κένυα θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Με βοήθησε πάρα πολύ πέρυσι που έβλεπα τους κορυφαίους του κόσμου σε κάθε αγώνα γιατί στη συνέχεια, στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό, ήταν σαν να πηγαίνω σε ένα ακόμα μίτινγκ. Δεν θέλω να έχω κανένα τέτοιο άγχος στους σημαντικούς αγώνες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος