fbpx

Κατέρριψε το φράγμα των 70μ ο Πολυχρονίου με μεγάλο ατομικό ρεκόρ

Κατέρριψε το φράγμα των 70μ ο Πολυχρονίου με μεγάλο ατομικό ρεκόρ

Ο Νίκος Πολυχρονίου σημείωσε σε αγώνα του πανεπιστημίου του στις ΗΠΑ ένα πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ και ξεπέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του το φράγμα των 70μ.

O Έλληνας σφυροβόλος που φέτος ανήκει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ23 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ σχεδόν κατά 3μ (68.46μ από τις 24 Μαρτίου) στον αγώνα Ron & Sharlene Allice Trojan Invitational που διοργάνωσε το πανεπιστήμιό του (USC).

Μάλιστα ο Πολυχρονίου είχε 5/6 βολές πάνω από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ και 3/6 βολές πάνω από τα 70μ. Έγινε ο 32ος Έλληνας σφυροβόλος που σπάει το φράγμα των 70μ και ο 22ος καλύτερος άνδρας όλων των εποχών στη χώρα μας. Παράλληλα η επίδοσή του είναι πολύ πάνω από το 65.50μ που χρειάζεται για να κλείσει θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει τον Ιούλιο στο Έσπο της Φινλανδίας. Ο Πολυχρονίου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο7 της Ευρώπης στην κατηγορία του (Κ23) και ως προς το NCAA δείχνει ότι με τις επιδόσεις του δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος ανοιχτού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και τον Κώστα Ζάλτο που είναι το Νο1 φέτος ως προς την επίδοση με 73.36μ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος