fbpx

Τον Μάιο στην Κένυα η πρεμιέρα του Φραντζεσκάκη

Τον Μάιο στην Κένυα η πρεμιέρα του Φραντζεσκάκη

Το Kip Keino Classic, το «χρυσό» μίτινγκ του κοντινένταλ τουρ που θα διεξαχθεί στο Ναΐρόμπι της Κένυας στις 13 Μαΐου, επέλεξε για να κάνει την πρεμιέρα του για το 2023 ο σφυροβόλος Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Ο Χανιώτης αθλητής θα επιστρέψει στο μίτινγκ στο οποίο πέρυσι είχε πάρει στην τελευταία του βολή την 3η θέση με 77.19μ, στον 4ο του όμως αγώνα για την περσινή χρονιά. Μία σειρά από ατυχίες δεν άφησαν τον 23χρονο να κάνει νωρίτερα το ντεμπούτο του. Αφού έκανε τη χειμερινή προεοιμασία στην Κύπρο του εμφανίστηκε πάρεση στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο της Αθήνας για εξετάσεις και θεραπεία,. Το πρόβλημα υγείας αντιμετωπίστηκε αλλά μετα από όλη τη διαδικασία που διήρκησε εβδομάδες ο οργανισμός του ήταν ταλαιπωρημένος και είχε εχάσει αρκετά κιλά μυικού όγκου.

Αυτόματα μαζί με τον προπονητή του, Κωστή Παπαμαρκάκη, αποφάσισαν να μείνουν εκτός χειμερινού και ευρωπαϊκού κυπέλλου ρίψεων για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Έψαχναν συνεπώς έναν δυνατό πρώτο αγώνα στα μέσα Μαΐου και η διοργάνωση της Κένυας είχε όλες τις προϋποθέσεις. Εκεί ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα έχει την πρώτη φετινή συνάντηση με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σφυροβολίας. Το μεγάλο ραντεβού όλων είναι προφανώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον Αύγουστο, για το οποίο ο 23χρονος Έλληνας έχει ήδη το όριο πρόκρισης από το 78.20μ στο παγκόσμιο του 2022 στο Γιουτζίν των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος