fbpx

Πανταζής στο ApexSports: «Η αλλαγή προπονητή ήταν μία αλλαγή εσωτερικής ανανέωσης»

Πανταζής στο ApexSports: «Η αλλαγή προπονητή ήταν μία αλλαγή εσωτερικής ανανέωσης»

Ο Ανδρέας Πανταζής έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι ανήκει στην ελίτ του ελληνικού στίβου με τις επιδόσεις του στο τριπλούν, ακόμα όμως αυτό δεν έχει εξαργυρωθεί με μία καλή εμφάνιση στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στην κατηγορία των ανδρών.

Ο 23χρονος σήμερα αθλητής είχε δείξει από μικρή ηλικία το ταλέντο του, όταν ακόμα έκανε προπόνηση στο στάδιο των Μεγάρων, την πόλη που μεγάλωσε, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Ηλία. Μέχρι να κλείσει τα 18 του χρόνια είχε ήδη πλησιάσει τα 16μ (15.83μ) και είχαν έρθει τα πρώτα διεθνή μετάλλια, το αργυρό στην παγκόσμια γυμνασιάδα και το αργυρό στο βαλκανικό K18 το 2016. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη στους αγώνες-στόχους της χρονιάς τα επόμενα χρόνια, αφού είχε μείνει εκτός τελικού τόσο στο ευρωπαϊκό Κ20 του 2017 στο Γκροσέτο όσο και στο παγκόσμιο Κ20 του 2018 στο Τάμπερε.

Το Σεπτέμβριο του 2018 αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή και με την προτροπή του Ηλία εντάχθηκε στο γκρουπ του Δημήτρη Βασιλικού. Αν και αντιμετώπισαν προβλήματα με ασθένειες και τραυματισμούς από νωρίς, μπόρεσαν να φτάσουν μαζί με μόλις λίγους μήνες συνεργασίας στην κατάρριψη του φράγματος των 16μ και στη μέχρι στιγμής μεγαλύτερη διάκριση του Πανταζή, το χάλκινο μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20 στο Μπουρός της Σουηδίας με 16.08μ. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, μέσα στα οποία ο Πανταζής κατέκτησε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό Κ23 του 2021 στο Ταλίν, την 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στην Κλουζ Ναπόκα την ίδια χρονιά και το χάλκινο μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα της Κραϊόβα το 2022. Το σημαντικότερο όμως ήταν η βελτίωση που είχε στις επιδόσεις του, αφού έφτασε τα 16.83μ (0.3) στον ανοιχτό από το διασυλλογικό πρωτάθλημα του 2021 και τα 16.79μ στο μίτινγκ της Καρλρούης στον κλειστο του 2022.

Το 2022 συμμετείχε και στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, στο οποίο έμεινε 18ος και εκτός τελικού με 15.86μ, μία μη αντιπροσωπευτική επίδοση. Το 2023 είναι η πρώτη του χρονιά στην κατηγορία των ανδρών. Έχει ήδη καταγράψει συμμετοχή στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, στο ευρωπαϊκό κλειστού του 2023, όπου έμεινε πάλι 12ος και εκτός τελικού με 16.06μ. Οι άλλοι δύο Έλληνες, ο συναθλητής του στο γκρουπ Βασιλικού, Νίκος Ανδρικόπουλος, αλλά και ο Δημήτρης Τσιάμης πέρασαν τελικό και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο και την 7η θέση αντίστοιχα. Μετά τη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης πήρε τη μεγάλη απόφαση να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον Βασιλικό μετά από 4.5 χρόνια και να ενταχθεί στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι όπου θα έχει συναθλητή τον χρυσό Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου.

Για τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση δήλωσε στο ApexSports.gr τα εξής: «Προχώρησα μετά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην αλλαγή προπονητή γιατί είδα μια πτώση στις επιδοσεις μου και στις εμφανίσεις μου στους μεγάλους αγώνες τα τελευταία 2 χρονια μετα το ατομικό μου ρεκόρ. Ήταν πιο πολύ αλλαγή εσωτερικής ανανέωσης. Αν δεν έκανα τίποτα και εμένα άπραγος ενώ έβλεπα τον εαυτό μου να είναι σε καθοδική πορεία δεν θα μου το συγχωρούσα ποτέ. Δεν ρίχνω σε καμία περίπτωση το φταίξιμο στον προηγούμενο προπονητή μου, είχε μία συγκεκριμένη προσέγγιση στην προπόνηση, τέτοια ώστε να προσαρμόζεται στις δικές μου ιδιαιτερότητες. Στην πορεία όμως εγώ ήμουν αυτός που άλλαξα. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου πρόσφερε και για το πόσο πολύ μου στάθηκε ο Δημήτρης Βασιλικός, εξακολουθώ να τον εκτιμώ πολύ και τον ευχαριστώ πολύ για όλα! Πλέον ανοιγει νέο κεφάλαιο με τον Γιώργο Πομάσκι, τον οποίο εμπιστεύομαι με τα μάτια κλειστά», ενώ για τους στόχους που έχει για τον ανοιχτό του 2023 πρόσθεσε: «Οι στόχοι του καλοκαιριού είναι οι σταθερές επιδόσεις πάνω από το ατομικό μου ρεκόρ και να είμαι παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις».

Αυτή τη στιγμή ο Πανταζής βρίσκεται εντός πρόκρισης για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης και συγκεκριμένα στην 27η θέση. Στους αγώνες που θα προηγηθούν θα επιδιώξει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογία του ωστέ να σιγουρέψει την πρόκριση, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι μάχες του με το Δημήτρη Τσιάμη και τον Νίκο Ανδρικόπουλο στους εαρινούς αγώνες και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο νικητής στους εαρινούς αγώνες θα πάρει εκτός απροόπτου και τη θέση για την ομάδα που θα αγωνιστεί στη σουπερ λιγκ του ευρωπαϊού πρωταθλήματος ομάδων που θα γίνει στο Χορζόφ της Πολωνίας 23-25 Ιουνίου, άλλη μία σημαντική διοργάνωση της σεζόν Την Δευτέρα 10 Απριλίου θα αναχωρήσει μαζί με τα υπόλοιπα μελή του γκρουπ Πομάσκι, τον Τεντόγλου και τη Σπυριδούλα Καρύδη, για προετοιμασία στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα παραμείνουν μέχρι και τις 24 του Απριλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος