fbpx

Ατομικό η Ρέτσα, γρήγορη η Δεληγιάννη

Ατομικό η Ρέτσα, γρήγορη η Δεληγιάννη

Η Αναστασία Ρέτσα θα φύγει με νέο ατομικό ρεκόρ από τη Φλόριντα ενώ η Έλλη Δεληγιάννη ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν του ανοιχτού στο μίτινγκ του πανεπιστημίου της.

Η Ρέτσα κατέκτησε τη 2η θέση για το Χάρβαρντ στα Florida Relays με άλλο ένα ατομικό ρεκόρ με 4.18μ. Μετά την περσινή χρονιά είχε απόλυτο ρεκόρ στο 4.15μ (από τον κλειστό) και φέτος το βελτιώνει εκατοστό-εκατοστό. Στην σεζόν του κλειστού πέρασε το 4.16μ και το 4.17μ και μέσα στο Μάρτιο πέρασε το 4.16μ και στον ανοιχτό πριν κάνει το χθεσινό 4.18μ στη Φλόριντα. Πλέον βρίσκεται στην 14η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα στον κλειστό και στην 15η όλων των εποχών στον ανοιχτό.

Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε την Παρασκευή 31/3 και ο Νίκος Πολυχρονίου στη σφυροβολία που σημείωσε 67.16μ στην τελευταία του προσπάθεια για να πάρει τελικά την 4η θέση. Ο νεαρός ρίπτης έχει 68.46μ ατομικό ρεκόρ από φέτος το οποίο προσπάθησε να βελτιώσει με μεγάλες μεν άκυρες δε βολές στη Φλόριντα. Στη συνέχεια της σεζόν δε θα έχει πρόβλημα να απειλήσει το φράγμα των 70μ.

Η Δάφνη Λαβασά τελικά επέλεξε να μην αγωνιστεί ούτε στα 1500μ ούτε στα 5000μ που ήταν αρχικά δηλωμένη, ενώ η Βασιλεία Σπύρου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στα 1500μ. Το Σάββατο 1/4 στη Φλόριντα θα πάρουν τη σκυτάλη η Σάντι Παπακώστα στο ύψος, ο Κώστας Μπουζάκης στη δισκοβολία και η Λαβασά στα 3000μ

Στο Stanford Ιnvitational όπου πέρυσι είχε σημειώσει το ατομικό της ρεκόρ με 4:17.36 η Έλλη Δεληγιάννη έκανε καλή αρχή στα 1500μ με 4:21.74, τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της καριέρας της. Τερμάτισε στην 11η θέση της πιο γρήγορης σειράς. Στη συνέχεια της σεζόν θα επιδιώξει να βελτιώσει το ρεκόρ της, αν και έχει εστιάσει περισσότερο στα 800μ.

Η Κύπρια Χριστιάννα Έλληνα αγωνίστηκε στα Texas Relays στον ακοντισμό αλλά δεν της βγήκε η βολή στα μέτρα της ώστε να συνεχίσει μετά την 3η βολή. Ολοκλήρωσε τον αγώνα της με το μη αντιπροσωπευτικό 39.97μ στην 15η θέση, ενώ πολύ πρόσφατα είχε απειλήσει τα 50μ με αρομικό ρεκόρ 48.66μ. Το Σάββατο 1/4 αγωνίζονται στο Τέξας η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο επί κοντώ και η Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο στο ύψος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος